GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Eylül 2024 Pazartesi 12:14

Altında sert yükseliş!

Geçtiğimiz Cuma sabahı 2 bin 798 lira olan has altının gramı, bugün 2 bin 858 liraya, çeyrek altının fiyatı 4 bin 600 liradan 4 bin 750 liraya yükseldi. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, “Bu yükseliş devam edecek. Dolardaki en küçük bir kıpırdanma, altını daha da yukarıya çıkacak” açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Altının yükseliş trendi devam ediyor. Cuma günü başlayan hızlı yükseliş, haftanın ilk gününde rekor seviyeye ulaştı.

Cuma günü sabah saatlerinde 2 bin 798 lira olan has altının gramı, 2 bin 858 liraya çıkarak 60 liralık bir artış görülürken, çeyrek altının fiyatı da 150 lira artarak 4 bin 600 liradan 4 bin 750 lira oldu. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, bu yükselişin beklenen bir şey olduğuna dikkat çekti.

ALTIN, HALA OLMASI GEREKEN FİYATI BULMUŞ DEĞİL
Avrupa’nın ve ABD’nin faizlerin indirileceği yönündeki açıklamaları ve beklentiler, altına olan ilgiyi bir anda artırdı. Bu gelişmenin, Ons’u yukarı çıkardığına vurgu yapan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, önümüzdeki süreçte altındaki değer artışının devam edeceğini şu sözlerle anlattı:

“Altın fiyatlarındaki yükseliş, piyasalarda bir hareketlilik yaratmadı. Çünkü insanların alım gücü düşük. Yatırım amaçlı altına yatırım yapılması yönündeki çağrımı tekrarlamak istiyorum. Altın, bugün yükseliyor ama olması gereken rakamların çok altında. Daha yukarılara çıkacaktır. Cuma günü sabah saatlerinde 24 ayar külçe altının gramı 2 bin 798 liraydı. Bugün, 2 bin 858 lira. Çeyrek altın 4 bin 600 liraydı, bugün 4 bin 750 lira.  Yükseliş uzun vadede devam edecek. Kısa vadede de devam edebilir. Daha önce de söylediğim gibi has altının gramının bugün itibariyle 3 bin 500 lira olması gerekirdi. Bu rakamın yılbaşına doğru 4 bin 500 liraya kadar yükselebileceğini öngörüyoruz. Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamalar, altın fiyatlarına yansıyor. Şu anda dolar stabil seyrediyor. Dolardaki en ufak bir kıpırdanış, altına da yansıyacaktır, yukarıya çıkacaktır. Dolar, geçtiğimiz haftaya göre biraz geriye geldi.”