GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Ekim 2021 Perşembe 15:42

Altın uçuyor... Kuyumcularda para kalmadı!

Altının gramı bir günde 10 lira birden artınca vatandaşların satış için kuyumculara hücum ettiğini belirten İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, “Kuyumcuda para kalmadı, çok sayıda müşteri altınını bozdurmadan geri döndü. Bu yükselişin devam edeceğini düşünüyoruz” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Altın ve dövizdeki yükseliş devam ediyor. Elinde altını olan İzmirliler, altının gramının bir günde 518 liradan 528 liraya yükselmesiyle birlikte, soluğu kuyumcularda aldı. Ancak kuyumcular, altın satışı için kuyruğa giren vatandaşların taleplerine yetişemedi; kasada para kalmayınca çoğu altınını bozduramadan geri döndü.

ALTININ GRAMI 540 LİRAYI BULUR, DEMİŞTİ

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, böyle bir tabloyu öngördüklerini belirterek, “Üç ay mı olur, beş ay mı, bilemiyorum ama altının gramı 540 lirayı görür” dediğini hatırlattı. Bu saatten sonra altını artık kimsenin tutamayacağını, yükselişin devam edeceğini öne süren Başkan Baransel, şunları söyledi:

“Çok uzun zamandır iş yapamıyorduk. Fakat bu hafta içindeki yükselişin zirveye ulaşmasıyla birlikte elinde avucunda altını olan vatandaşların yoğun satış talebiyle karşılaştık. Bir vatandaş 50 çeyreğini bozdurdu, bir vatandaş 6 tane Ata altınını getirdi, pek çok vatandaş az ya da çok altınını satmaya geldi. Kuyumcu esnafının kasasında nakit para kalmadı. Bu yükselişin kolay kolay duracağına ihtimal vermiyoruz.”