GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
1 Mayıs 2022 Pazar 13:48

Altay pes etmiyor

Atakaş Hatayspor'u deplasmanda 1-0 yenerek 5 maç sonra kazanan Altay, pamuk ipliğine bağlı olan kümede kalma umutlarını matematiksel olarak korudu.

Spor Toto Süper Lig'in 35'inci haftasında Atakaş Hatayspor'u deplasmanda 1-0 yenerek 5 maç sonra kazanan Altay, pamuk ipliğine bağlı olan kümede kalma umutlarını matematiksel olarak korudu. Kulüpteki idari kriz ile hafta içi yapılan kavgalı kongrede başkan adayı bulunamamasına rağmen kazanıp bitime 3 karşılaşma kala 33 puana yükselen siyah-beyazlılar, kurtuluş bölgesindeki Gaziantep Futbol Kulübü ile farkı 9 puana düşürdü. Üst basamağındaki Gaziantep FK ile ikili averajda eşit olan Altay'ın son 3 maçta 3'te 3 yapar, Gaziantep ekibi de 3'te 0 çekerse rakibini yalnız genel averajda sollama ihtimali var.

Çok az da olsa matematiksel olarak umutlarını koruyan Altay, tüm maçlarını kazansa dahi Gaziantep FK'nın 3 maçta yalnız 1 puan alması halinde bile Süper Lig'e veda edecek. Gaziantep ekibi 3 maçı kaybeder, Altay ise bu periyotta kayıp yaşamazsa ligde kalan takımı genel averaj belirleyecek. Altay, genel averajda kırmızı-siyahlılar 8 gol gerisinde yer alıyor. Önümüzdeki hafta GZT Giresunspor'u konuk edecek Altay şansını sürdürebilmesi için maçını kazanıp, Gaziantep FK'nın evinde Yukatel Kayserispor'a mağlup olmasını bekleyecek.