GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
17 Kasım 2022 Perşembe 15:11

Altay'da şok gelişme... Eski başkan ihraç edildi!

Altay Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla kulübün eski başkanlarından Ömer Hızlıok’un genel kurul üyeliği sona erdirildi. Zimmetine para geçirdiği suçlamasıyla hakkında dava açılan Hızlıok, “Mahkeme, zimmetime para geçirmediğime karar verirken, parayı bir ay yerine üç ay sonra kulübün hesabına yatırdığım için ceza verdi. İhraç edilmemle Altay’ın sorunlarını çözülmüş olacaksa, 1000 tane Ömer Hızlıok feda olsun” dedi. Hızlıok, mahkemeye gideceğini, genel kurul üyeliğini yeniden almak için hukuki mücadele başlatacağını duyurdu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Altay Kulübü, iki yıl başkanlık görevinde bulunan, iki yıl da yöneticilki yapan Ömer Hızlıok’un genel kurul üyeliğini sonlandırdı. Altay yönetimi; Üyemiz Ömer Hızlıok'n, tüzüğün 6/b maddesinde yer alan üyelik şartını kaybetmesi nedeniyle, tüzüğün 17/C maddesi gereğince genel kurul üyeliğinin sonlandırıldığı bilgisini kulübün sosyal medya hesabından duyurdu. Başkanlığı döneminde zimmetine para geçirdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Ömer Hızlıok, iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

ZİMMETTEN DEĞİL, KURALA UYMADIĞIMIZ İÇİN CEZA ALDIM
Kulüp kararını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirten Ömer Hızlıok, Egedesonsöz’e duygularını anlattı. Hızlıok; mahkemenin, zimmetine para geçirdiği iddialarına istinaden zimmetine para geçirmediği yönünde karar verdiğini, ancak o dönemde kulübe gelen parayı bir ay içinde kulübün hesabına aktarması gerekirken bu işlemi üç ay sonra yapması nedeniyle cezai müeyyide uyguladığını ifade etti. Böyle bir kararı kabul etmesinin mümkün olmayacağını, yargıya giderek hakkını arayacağını belirten Hızlıok, şu değerlendirmelerde bulundu:

GENEL KURUL ÜYELİĞİNDEN ANCAK GENEL KURUL ATAR
“Kurallara uymadığımız için ceza aldım. Parayı kural gereği bir ay içinde kulüp hesabına geçirmemiz lazım ancak o zamanki borçlar, icralar nedeniyle bu para elimizden çıkmasın diye biz üç ay sonra hesaba aktardık. Bu usule uymadığımız için ceza yedim. Oysa benden önceki ve sonraki başkanlar da aynı yöntemi uyguladı. Mahkemenin verdiği ceza bir yana, kulüpten atılmak daha çok üzdü beni. Genel kurul üyeliğinin iptaline yönetim kurulu karar veremez, genel kurul verir. Artı mahkeme kararı gerekir. Dava açacağım. Mahkeme zimmet yok dedi ama usulde yanlışlık olduğuna karar verdi. Üzüldüğüm konu şu: 3-4 gün önce kulüp başkanına haber gönderdim. Çok güzel bir arazi var, 195 dönüm. Burasının Altay’a tahsis edilmesini sağlayabiliriz, görüşelim dedik. Hiçbir şey istemiyoruz diye de altını çizdik. Teşekkür ettiler, gerek yok dediler. Üç gün sonra böyle bir kararın çıkması son derece manidar. Şu anda Altay kulübü beni ihraç etmekle ne kazandı, sormak isterim. Altay kulübünün şu andaki sorunu ben miydim? Beni kulüpten atınca, kulübün sorunları çözüldü mü? Eğer benim kulüpten atılmam sorunu çözecekse, 1000 tane Ömer Hızlıok feda olsun. Altay’ın bütün problemleri çözüldüyse, mutlu olsunlar. Hangi önemli sorunu çözdüler de sıra bana geldi? Öyle kolay değil beni kulüpten atmak. Hiçbir zaman teslim olmadım, yine teslim olmayacağım. Adalet yerini bulacak.”

Altay'dan yapılan açıklama şu şekilde: