GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Mart 2024 Pazar 19:30

Alsancak'ta toplanma başladı!

CHP'liler Alsancak-Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yapmak için toplanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir'de seçimi önde götüren CHP'nin çağrısı üzerine vatandaşlar Alsancak-Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama yapmak için toplanmaya başladı.

Diğer yandan Cumhuriyet Merydanı'na ulaşmakj isteyen vatandaşlar otomobileri ile sevinç gösterilerine başladığı görüldü. 

Ayrıca meydana gelmek isteyen vatandaşlar için de İZDENİZ tarafından ek seferler konuldu.

Meydanda bir konuşma yapan CHP adayı Tugay, "Kazandık! Siz kazandınız! Halk kazandı, İzmir kazandı. İnanın bana kaybeden kimse yok. Hepimiz kazandık. Bu vatanı seven, bu milleti seven, bu millete saygı duyan insanlar kazandı. Bugünden itibaren 5 yıl boyunca hep beraberiz. Kutlu olsun! Yaklaşık 2 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir'in her sokağında her kapısında olmaya çalıştık herkesin elini sıkmaya çalıştık. Kimseyi unutmadık! Unutmayacağız!" dedi.

Yıkılacak bir iktidar var
Projelerini hayata geçireceklerini belirten Tugay, "Bugün İzmir için yeni bir gün. Yarından itibaren sokakta olacağız. Her yerde olacağız. Sonuna kadar hizmetinizde olacağız. Sorun nerdeyse çözmek için orda olacağız. O kadar mutluyuz ki. Türkye'nin her yerinde CHP birinci parti oldu! 34 yıllık hayalimiz bugün gerçekleşti. Artık Türkiye'nin 1'inci partisiyiz CHP olarak! Cumhuriyetin kenti İzmir, halkın kenti İzmir, Atatürk'ün kenti İzmir her zaman dimdik ayaktaydı. Birileri kılığı, kıyafetiyle, saçıyla bıyığı ile taktığı rozeti ile yaptığı gösterişli reklamla çalışmaları ile trollerinin algı çalışmaları ile zanneti ki İzmir'i kandırırız. Kandırabilirler mi? Biz Cumhuriyetçi, Atatürkçü, halkçıyız. Bu meydanlarda her zaman dimdik durduk. Bundan sonra da dimdik durmaya devam edeceğiz. CHP yeni kadroları ile genel başkanı ile Türkiye'nin umudu oldu. Bugün bir başlangııç.  Bundan sonra çalışacağız. Eskisinden çok daha fazla çalışacağız. Daha az uyuyup, daha çok yorulacağız, üstümüze düşen sorumluluğun bilincindeyiz! Gereğini yerine getireceğiz. Bu millete borcumuz! Biz bu borcu namus borcu olarak alıyoruz... Ve ödemek için yaşamımızın son gününe kadar çalışacağız. Yaşasın İzmir, yaşaşın Türkiye Cumhuriyeti. Bize güvendiğiniz ve tekrardan bu görevi verdiğiniz için ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyoruz. Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum. 1 gram leke sürdürmeden önümüzdeki 5 yıl bu şehrin taşı, toprağı ve arkadaşlarım ile beraber sizlere hizmet etmek için ne gerekiyorsa yapacağım. Mahçup olamayacağım. Sizin güveninizi boşunuza çıkarmayız. Ancak şunu biliyoruz; Yıkılacak bir iktidar var!'" açıklamasını yaptı.