GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
2 Nisan 2018 Pazartesi 20:56

Alsancak Stadı için büyük müjde: Artık hiçbir engel kalmadı!

İzmir'de depreme dayanıksız olması nedeniyle 2014'te kapatılıp yıkıldıktan sonra geçen yıl ihaleye çıkarılan Alsancak Stadı'nın yeniden inşaatında tribünler yükselmeye başladı. Stad için yaşanılan ruhsat krizinde ise önemli bir gelişme yaşandı.

EGEDESONSÖZ- 2014 yılında yıkılmasının ardından geçtiğimiz ihaleye çıkan ve yapımına başlanan Alsancak Stadı'nda ruhsat krizi son buldu. 

Projesi Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği'ne aykırı olduğu gerekçesiyle Konak Belediyesi'nden inşaat ruhsatı alamayan stada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat verildi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, sosyal medya heabından yaptığı açıklamada, "Önümüze çıkartılan bütün zorluklara rağmen Alsancak stadının ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilmiştir. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

HIZLA YÜKSELİYOR 
Öte yandan stadın inşa çalışmaları da tam gaz devam ediyor. Ekim ayı sonunda başlayan inşaatta toplam 72 kişi aralıksız çalışırken, doğu tribününün yapımı, kuzey cephesindeki idari bina ve zemin altyapı çalışmaları devam ediyor. 54 milyon 880 bin TL'ye mal edilecek stadın kaba inşaatının Haziran ayı sonunda tamamlanması planlanıyor.

2018-19 sezonunun ikinci yarısına yetiştirilmesi planlanan yeni Alsancak Stadı'nda tribünleri ve idari bina tek çatıyla kaplanacak. Stadyumda 4 soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, ofisler, 10 adet loca, basın toplantı ve çalışma alanları, protokol alanları, güvenlik birimleri, yeme-içme alanları ve 100 kişilik çok amaçlı salon bulunacak.