GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
21 Ocak 2021 Perşembe 10:23

Alsancak Stadı başka sezona!

İZVAK Başkanı Ali Erten, projede yapılan değişiklikler nedeniyle ihale edildiği dönemdeki paranın stada yetmediğini, bakanlığın ikmal ihalesine çıkacağını duyurdu. Stadın en iyimser bir görüşle, 5 ay sonra biteceği öngörülüyor.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Alsancak Stadı inşaatının tamamlanıp hizmete girmesi, yine ertelendi. Ligin ikinci yarısına hazır olacağı iddia edilen stadın, en az 5 aylık daha işi olduğu öğrenildi. İkmal ihalesi yapılacağı, gelecek parayla koltuk döşeme, skorboad, ışıklandırma, elektronik sistemlerle ilgili çalışmaların tamamlanacağı öğrenildi.

AYNI ZAMANDA BAŞLAYAN STATLAR ÇOKTAN BİTTİ
Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2015 yılında yıkılan, 20017 Nisan'ında ihalesi yapılan, 9 Eylül 2017'de temeli atılan Alsancak Stadı'nda bir kez daha gecikme yaşandı. Aynı zamanda inşaatına başlanan pek çok stat hizmete açılırken, Alsancak Stadı'nın bir türlü bitirilememesi, kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

ÖDENEK BİTTİ, PANDEMİ YAŞANDI, İŞ UZADI
Stat inşaatını yakından izleyen ve İzmir kulüpleri adına girişimlerde bulunan İzmir Spor Kulüpleri Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, stadın ancak 2021-22 sezonunun başında açılabileceğini söyledi. Alsancak Stadı'nın projesinde sonradan iyileştirmeler yapıldığını, bu nedenle başlangıçtaki bütçenin yetmediğini belirten Erten, "İkmal ihalesi yapılacak. Çünkü Alsancak Stadı için ayrılan ödenek bitti. Ek bütçe gerekiyor. Statta fazla iş yokmuş gibi görünüyor ama koltuklar döşenecek, skorboard, ışıklandırma, elektronik tesisatlar gibi önemli ve para tutan işler var. Bu çalışmaların 5 ay sürmesi öngörülüyor. Bakanlık, bugüne kadar yapılan işlerin geçici kabulünü yaptı. Yakında ikmal ihalesinin gerçekleşmesini bekliyoruz. Gecikmenin bir sebebi de pandemidir. Çünkü kontrollü çalışıldı, iş yavaş ilerledi" dedi.

PROJE GELİŞTİRİLDİ, YENİ EKLER YAPILDI
İZVAK Başkanı Ali Erten, işe başlangıçtaki projede kale arkası tribünlerinin, çatı kabuğunun olmadığını, bunların eklendiğini, dolayısıyla ek maliyet yüklendiğini bildirdi. Ön taraftaki binanın tek katlı olduğunu, sonradan 4 kata çıkarıldığını anlatan Erten, "Bunlar gibi projede pek çok iyileştirme yapıldı. Maliyet arttı, iş uzadı. Doğal olarak para yetmedi" ifadesini kullandı.