GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
12 Ocak 2016 Salı 17:08

Alsancak Oda Tiyatrosu 'Canlı Yayın'a bekliyor

İzmir'in tek oda tiyatrosu olan Alsancak Sanat Oda Tiyatrosu’nda Eslim Yıldırım’ın yazıp yönettiği ‘Canlı Yayın’ adlı tiyatro oyunu 22-23 Ocak’ta seyircisiyle buluşuyor.

Her cuma ve cumartesi kendi yerlerinde oyunu izleyebilme şansınız var. Tek kişilik olan bu oyun, bir asker hikayesini anlatıyor. Askerden korktuğu için kaçan ve sonunda yakalanan karakterimiz herkesin izlediği canlı yayında ‘ölüme’ götürülüyor. Eslim Yıldırım, ölmek üzere olan bir askere ne soru sorulması gerekiyorsa hepsini sormuş ve cevaplarını arıyor. Oynayan Deniz Taylan Tombul askeri canlandırırken, oda tiyatrosunun tüm atmosferinden faydalanmış ve gayet başarılı bir oyunculuk sergiliyor.

Dekor tasarımı Erman Adsız tarafından yapılan ’Canlı Yayın’la İzmirliler ilk defa oyuncuyla bu kadar yakın olacağı bir oyun izleyecek. Savaşın anlamsızlığını bir kez daha vurgulayarak, birey olabilme özgürlüğünü bir odanın içinde dünyadan çok daha küçük bir odanın içinde dertlerini anlatmaya çalışacaklar.

Aynı zamanda oyunculuk ve yazarlık atölyesi olarak varlığını sürdüren Alsancak Sanat Atölyesi İzmirlilere bir ‘Merhaba’ diyebilmek için sizi kendi yerlerinde bu oyuna bekliyor.