GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ağustos 2020 Cuma 13:32

Alsancak Kumanda Merkezi’nde koronavirüs şoku!

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada demir yolu trafiği sağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na (TCDD) bağlı Alsancak Kumanda Merkezi’ndeki 3 çalışanın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını, 14 kişinin karantinaya alındığını açıkladı.

EGEDESONSÖZ- BTS İzmir Şubesi, TCDD’ye bağlı Alsancak Kumanda Merkezi’nde çalışan üç personelin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını ve 14 çalışanın karantinaya alındığını açıkladı. Şube tarafından yapılan açıklamada “maalesef Trafik Kumanda Merkezinde çalışan arkadaşlarımızdan üçünün Covit 19 testi pozitif çıkmış 14 kişide karantinaya alınmıştır. Kumanda merkezinde zaten sürgünlerden kaynaklı eksik olan personel sayısı daha da azalmış,  ünvanı dahi olmayan personelin yükü daha da artmış dolayısı ile tren trafiğinin yürütülmesindeki zaafiyette artmıştır” denildi.

SÜRGÜN ÇIKIŞI: TCDD BÖLGE MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU YAPILACAK
Sendika, 11 Şubat tarihinde sendika üyesi 17 demir yolu çalışanın sürgün edildiğini, bazı çalışanların açılan davalar ile görevlerine geri dönmesine karşın zorluklar çıkarıldığını açıkladı. Açıklamada “Demokrasi söylemlerini ağzından düşürmeyip, tam aksi uygulamalar yapanlar, haklıysanız mahkeme kararıyla geri dönerseniz diyen kurum yöneticileri, AKP iktidarı ve siyasi kadrolaşma yapmak suretiyle kurumlara atadıkları bürokratlar,  mahkeme kararı ile geri dönen arkadaşımızı  mahkeme kararını dahi hiçe sayarak geçici görev ile Balıkesir’e göndermiştir. Kindar bir duygu ile militanca hareket eden, bu görevlendirmeyi baskı ile yapan ve bunun altına imzasını atan TCDD 3. Bölge Müdürü Murat BAKIR hakkında görevi kötüye kullanmaktan mahkeme kararını baypas etmekten bugün suç duyurusunda bulunuyoruz” denildi.