GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Mart 2016 Pazar 11:30

Alsancak kaldırımlarına zabıta neşteri!

Bir yıldan uzun süredir şikayetlere konu olan, kaldırımları işgal eden ve yaya yollarını kapatan işletmelere ait tüm masa, sandalye ve tenteler yerlerinden kaldırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, hafta içinden bu yana sürdürdükleri operasyonlar sonucunda Alsancak'a çeki düzen verdi. Bir yıldan uzun süredir şikayetlere konu olan, kaldırımları işgal eden ve yaya yollarını kapatan işletmelere ait tüm masa, sandalye ve tenteler yerlerinden kaldırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, Alsancak'ta Kordon'u dik kesen bazı cadde ve sokaklarda cafe, restorant gibi işletmelerin yoğun olduğu sokaklarda hafta içinde denetimler yaptı.



MUSTAFA BEY CADDESİ'NDE İŞGALİYE DENETİMİ

Cafe kültürünün yükselen trendi Mustafa Bey Caddesi'nde belirlenen alanın dışına çıkıldığı gerekçesiyle zabıta önce dışarıya atılan tüm masa ve sandalyeleri topladı. Ardından sadece işyeri önüne bir sıra masa atılmasına izin verildi. Buradaki mekan sahipleriyle yapılan toplantı sonucunda yayaların rahatsız edilmemesi için masaların konulabileceği alanın çizgiyle belirlenmesi, herkesin du buna uyması karar altına alındı. (dha)