GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ağustos 2018 Salı 15:06

Alperen Sakin'in ölümünde yeni gelişme!

İzmir'in Çiğli ilçesinde okul servis minibüsünde unutulmasının ardından yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle olay günü görev yapan bir öğretmen hakkında daha dava açıldı.

Alperen Sakin'in ölümüyle ilgili 6 sanığı hapisle cezalandıran  Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin bu sanıklar arasında bulunmayan öğretmen  Nurcan A. hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına hükmetmesi sonrası savcılık  tarafından iddianame hazırlandı.
İddianame kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda Nurcan A. hakkında  "Her ne kadar resmi olarak müdür vekili konumunda olmasa da olay günü okulda olan  iki öğretmenden biri olan, doğum günü kutlamalarına öncelik vererek çocukların  yoklamasını sorgulamayan, yoklama yapılması konusunda diğer öğretmen Arzu Gülmez'i uyarmayan Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu öğretmeni Nurcan A'nın da  cezai yönden tali kusurlu bulunduğu" belirtildi.

YÜREKLERİ DAĞLAMIŞTI
İddianamede, Nurcan A. hakkında 2 yıl ila 6 yıl arasında değişen hapis  cezası, 3 aydan 3 yıla kadar süreyle anaokulunda görev yapmasının yasaklanması  talep edildi. İddianame Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul  edilirken, anaokulu öğretmeni Nurcan A. 16 Kasım'da hakim karşısına çıkacak.
Çiğli ilçesinde 15 Ağustos 2017'de anaokuluna gitmek için sabah  saatlerinde evinden alınan ancak unutulduğu okul servis minibüsünde baygın  bulunan 3 yaşındaki Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 19 Temmuz'da görülen karar duruşmasında Alperen Sakin'in ölümünde ihmali oldukları ve delilleri yok etmeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle 6 sanık  hakkında 5 yıldan 9 yıla kadar hapis cezaları verilmişti. (AA)