GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Mart 2016 Çarşamba 08:09

Alman sanayiciler İzmir'e hayran kaldı

Sanayicilerden oluşan Alman heyeti İzmir’e hayran kaldı. Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden heyet başkanı Wolfram Lasseur, ilk kez geldikleri İzmir’den çok etkilendiklerini ve bunun son ziyaretleri olmayacağını söyledi.

Türk-Alman dostluğuna ve ticari ilişkilerine katkı sağlayacak işbirliklerinin artırılması yönelik temaslarda bulunmak için İzmir’e gelen Almanya’nın Mittlerer Niederrhein Sanayi ve Ticaret Odası öncülüğündeki heyet, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Mittlerer Niederrhein Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Wolfram Lasseur başkanlığındaki heyeti Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sırrı Aydoğan kabul etti. Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkinin iki devlet arasındaki ilişkiden daha ileri olduğunu belirten Aydoğan, “Biz artık birbirini çok iyi anlayan iki milletiz. İzmir’de bu yıl Türk-Alman Dostluk Günleri’nin 9.sunu gerçekleştireceğiz” dedi.

İzmir’in doğunun en batısı, batının da en doğusu konumunda olduğunu ifade eden Aydoğan, “İzmir’den 3 saat uçuşla Avrupa, Afrika ve Asya’da bir çok kente ulaşabilecek bir konumdayız. Çok kültürlü ve hoşgörülü bir yapımız var. Gelişmiş insan gücünün yanı sıra sanayi ve üniversite kentiyiz. İzmir aynı zamanda Türkiye’nin önemli bir tarım bölgesi” diye konuştu.

ÇOK ETKİLENDİK
İzmir’e ilk kez geldiklerini belirten Lasseur ise, “Kısa süre içinde gördüklerimizden çok etkilendik. Bu ziyaretimiz ilk ama kesinlikle son değil. Almanya’nın yakından tanınan bir bölgesinden geliyoruz. İzmir de, Türkiye’nin önde gelen kentlerinden birisi.  Bölgemizde 500’e yakın Türk asıllı işadamı var. İzmir’de iki ülke arasındaki işbirliğini artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmayı hedefliyoruz” dedi. Ziyaretin sonunda Aydoğan, konuk heyet başkanına üzerinde Tarihi Saat Kulesi motifi bulunan plaket hediye etti.