GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
14 Haziran 2024 Cuma 08:32

Alışveriş durdu… Kemeraltı’nı sıcak hava vurdu!

İzmir’in gözde alış veriş merkezlerinden olan Kemeraltı’nda bayram hareketliliğine sıcak hava engel oldu. İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “alışveriş yok, kalabalık da yok. Çünkü aşırı sıcaklar yüzünden insanlar sokağa çıkamıyor” dedi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, SONSÖZ TV’de Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

SICAK HAVA, MÜŞTERİ KAYBINA YOL AÇTI
Kemeraltı’nda çok büyük bir müşteri kaybı olduğunun altını çizen Başkan Girgin, “Kemeraltı’nda alışveriş yok, kalabalık da yok. Çünkü aşırı sıcaklar yüzünden insanlar sokağa çıkamıyor. Yağmur yağacak, hava sıcak olacak gibi uyarılar, İzmirliler üzerinde her zaman etkili olmuştur. Yine etkili oldu ve sıcaklık uyarıları Kemeraltı ziyaretçilerinin azalmasına sebep oldu. Büyüklerimizin Kemeraltı’nda esnaflık yaptığı dönemlerdeki Kemeraltı’ndan bayramlık alışverişi yapma geleneğini her geçen gün maalesef kaybediyoruz. Bunda en büyük sorun, ekonominin kötü oluşu elbette. Fiyatların yüksek olması, gelirlerin azalması, kısmetimizi azalttı. Çarkımızı döndürüyoruz ama borçlarımızı kapatmaya yetecek bir alışveriş maalesef yok. Esnafımız ne yazık ki mutsuz” dedi.