GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Mart 2023 Salı 08:54

Aliağa’ya deniz manzaralı yeni stadyum geliyor!

8 bin seyirci kapasiteli olması öngörülen doğal çimli butik statla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile görüştüğünü belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Stadı birlikte yapacağız, ancak ne kadarını bakanlığın karşılayacağı henüz belli değil. Teknik çalışmanın sonunda maliyet, finansman gibi konular netleştikten sonra protokol imzalanacak. 8 bin kişilik ve doğal çimli bir stadımızın olmasını arzu ediyoruz. Seyirci kapasitesini artırmaya gerek yok diye düşünüyoruz, uygun görmüyoruz. UEFA standartlarında ancak butik bir stat inşa edeceğiz” dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Aliağa’ya yeni bir stat kazandırılıyor. Eskiden Şehir Stadı olarak bilinen, üç yıl önce adı Atatürk Stadı olarak değiştirilen spor kompeksi ihtiyacı karşılıyor olsa da modern bir stat yapımı için kollar sıvandı.

Uzun süredir Aliağa’nın gündeminde olan ve Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun 19 Eylül 2022’de ilçeyi ziyaret etmesiyle projelendirilmesi için ilk adımı atılan yeni statla ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar, teknik çalışmaların bitmesinden sonra bakanlıkla protokol imzalayacaklarını duyurdu.

ENKA SPOR SALONUNUN KARŞISINDAKİ ALANA İNŞA EDİLECEK
İlçedeki ENKA Spor Salonu’nun karşısındaki halı sahaların ve o bölgedeki Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü binasının yıkılmasıyla oluşacak geniş alana inşa edilmesi planlanan stadın 8 bin kişilik olması öngörülüyor. Geçtiğimiz hafta Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile stat konusunu bir kez daha görüştüklerini belirten Başkan Serkan Acar, “Bakanlık şu anda teknik çalışmaları yapıyor. Bu çalışmaların sonunda tekrar bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacağız” dedi ve şu görüşlere yer verdi:

8 BİN SEYİRCİ KAPASİTELİ, BUTİK BİR STAT OLACAK
“İlçemizin profesyonel ligde takımı yok ama Aliağa Futbol A.Ş. geliyor. Şimdiden takımımıza hazırlık yapıyoruz. Şu andaki stadımız bizim işimizi görüyor ancak ilçemize yakışan, modern bir stadımız olsun istiyoruz. 8 bin kişilik ve doğal çimli bir stadımızın olmasını arzu ediyoruz. Seyirci kapasitesini artırmaya gerek yok diye düşünüyoruz, uygun görmüyoruz. UEFA standartlarında ancak butik bir stat inşa edeceğiz. Yeni stadımız İzmir’e de hitap etsin istiyoruz. Mevcut ekonomik koşullara göre stadı biçimlendireceğiz. Çıtayı yüksek tutacağız ancak bütçeye göre hareket edeceğiz. Stadı bakanlık ile belediye birlikte yapsın diye görüştük ancak ne kadarını bakanlık, ne kadarını belediye karşılayacak, henüz belli değil. O da önümüzdeki süreçte belli olacak. Protokol aşamasına henüz gelmedik. Teknik çalışmalar bittikten sonra işin finansal boyutu da ortaya çıkacak ve protokol aşamasına gelmiş olacağız.”

Stadın altında gelir getirici dükkanların olmasının da düşünüldüğü, teknik çalışmanın tamamlanmasından sonra ayrıntıların da konuşulacağı öğrenildi.