GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Şubat 2021 Salı 10:04

Aliağa’ya atık tesisine 'MÇK' vetosu!

Valiliğe bağlı İzmir Mahalli Çevre Kurulu toplantısında hava kirliliğinin had safhada olduğu Aliağa’da bulunan bazı ada ve parsellerde “Entegre Endüstriyel Atık, Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisi” kurulması konusunu ele aldı. Kararda alanın "cüruf depolama alanı" olarak faaliyetine devam etmesi kararı alındı. Alınan karar ile alana tesisin kurulmasının önüne geçilmiş oldu.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de hava kirliliğinin üst seviyede olduğu ilçelerden biri olan Aliağa’da Akçekise mevkisinde bulunan bazı ada ve parsellere aralarında Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş.’nin de bulunduğu dört ayrı firmanın “Entgre Endüstriyel Atık, Bertaraf ve Geri Kazanım Tesisi” kurmak istemesi ile ilgili olarak Mahalli Çevre Kurulu tarafından bir toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda parsellerde yapılacak tesislerin İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100000’lik planlara uygun olarak 2. Sınıf Depolama Tesisi olarak faaliyet göstermesinin uygun olduğuna karar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi adına toplantıya katılan Yıldız Devran’ın alanın “cüruf depolama alanı” olduğu vurgusunu yaparak tutanağı imzaladı.

Alınan karar ile Rezerv Cüruf alanına yapılmak istenen atık tesisinin önüne geçilmiş oldu.