GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Nisan 2020 Cuma 13:21

Aliağa’da pazar yeri için önce kriz, sonra anlaşma!

Belediye bünyesindeki şirket aracılığıyla aldığı gıda ürünlerini tezgahlarda satmaya kalkınca esnaf tepki gösterdi. Dernek Başkanı Acar, “Başkan ile görüştük, sağ olsun o da konunun büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Halkın sağlığı bizim için daha önemli ama herkes işini yapsın dedik. Onlar da olumlu karşıladı. Son durum; tekstil olmayacak gıda pazarı açılacak” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de koronavirüs ile mücadele kapsamında her geçen gün genelge çıkarken pazar yerleriyle ilgili de hem esnafa hem de vatandaşlara bazı kısıtlamalar getirildi.

Esnaf kanadı uygulamalar karşısında sağduyulu davranarak tepki göstermezken Aliağa’da sıkıntılı bir durumun yaşandığı aktarıldı.

Aliağa Belediyesi’nin tedbir ve önlemler kapsamında denetimi sıkı tutmak için kendi bünyesindeki şirket aracılığıyla gıda aldığı ve 20 tane tezgah açtığı belirtildi. Bu durum esnafın tepkisini çekince devreye dernek ve temcileri girdi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) iktidar olduğu ilçede Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Serkan Acar ile esnaf ilk önce karşı karşıya geldi sonrasında da kriz tatlıya bağlandı.

PAZAR AÇILACAK
İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, “Yanlış anlaşılma olmuş. Aliağa’da belediye genelgenin ilerisinde bir tedbir almış. Pazarcılardan yiyecek bölümündekiler 3 metrelik aralıklar bırakarak bir de bir dolu bir boş yerleşerek gıda satabiliyordu. Maske, eldiven kullanarak ve şartlara uyarak satışlar oluyordu. Aliağa Belediyesi, ‘kontrol edemeyiz’ düşüncesiyle belediye şirketi üzerinden gıda alımı yapıp 20 tezgah kurarak ihtiyacı gidermeye çalıştı. Bunu yapınca da esnafın bir kısmı ‘bir daha açamayacak mıyız?’ diyor ve muhatap görmeyince sözler söylenmiş, gerginlik olmuş. Başkan ile görüştük, sağ olsun o da konunun büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Halkın sağlığı bizim için daha önemli ama herkes işini yapsın dedik. Onlar da olumlu karşıladı. Son durum; tekstil olmayacak gıda pazarı açılacak. Durum bundan ibaret” dedi.