GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Haziran 2019 Salı 12:36

Aliağa’da işçi krizi devam ediyor: Partiler devrede!

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın işten çıkarttığı işçi sayısı 200’ü aşınca gözler ittifaka çevrildi. MHP ve AK Parti arasında yoğun görüşme trafiği yaşanırken Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hamit Nişancı Aliağa’ya gitti. AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Parti olarak süreci yakından izliyoruz. Genel merkezlerimiz düzeyinde görüşmeler devam ediyor. Kısa sürede sonuçlandıracağız” dedi.

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimde “cumhur ittifakı” adayı olarak seçime giden ve ikinci dönem de başkanlık koltuğuna oturan MHP’li Aliağa Belediye Başkanı’nın personel politikasında yaşanan sorunlar devam ediyor. Başkan Acar’ın talimatıyla işten çıkartılan işçi sayısı 200’ü buldu. Belediye içinde ve dışında birçok eylemin yapıldığı süreçte Başkan Acar, “Yetki bende, istediğim kararı alabilirim” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Acar, kadrolu ve sözleşmeli personelleri de kapsayan geniş bir listenin işine son verirken işçilerin arasında CHP üyesi olanların dışında AK Parti ve MHP üyesi birçok işçiyi de çıkarttı. Kamuoyuna, “herkese eşit mesafedeyim” mesajı veren Başkan Acar’ın uygulamalarına Aliağa’da bulunan AK Parti ve MHP teşkilatlarının bazıları karşı çıktı. Durum, ittifakın çatısı olan AK Parti ve MHP’nin genel merkezlerine de yansıdı.

RAPOR HAZIRLANACAK
MHP’li Belediye Başkanı Acar’ın, AK Partili eski İlçe Başkanı Kazım Ulaş’ın oğlu başta olmak üzere partide görev alan ve bazı isimlerin de görevine son vermesi üzerine AK Parti İzmir İl Başkanlığı harekete geçti.  Konuyla ilgili geniş çaplı rapor hazırlamak ve durumu incelemek üzere Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hamit Nişancı’ya özel görev verildi. İlçeye giden Nişancı, MHP’li başkan ve yetkililerle görüştü. Nişancı’nın genel merkeze sunulmak üzere geniş bir rapor hazırlayacağı da öğrenildi.

DİKKATLE İZLİYORUZ
Egedesonsöz’e konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İstanbul seçimlerine odaklanmış ve süreçle ilgili çalışmalara destek vermek için İstanbul’a gitmiştik. Şimdi İzmir’de kaldığımız yerden devam ediyoruz. Aliağa’daki süreci de tüm ayrıntılarıyla dikkatle izliyoruz. Bu konu, iki partinin de genel merkez düzeyinde takip ediliyor. MHP İzmir İl Başkanı Sayın Veysel Şahin ile durumu görüştüm. İşçilerin çıkartılması, kimlerin çıkartıldığı, nasıl çıkartıldığı, uygulamanın nasıl olduğu gibi konuları çok ince ayrıntısına kadar takip ediyoruz. Kısa sürede geniş açıklamayı yapacağız” dedi.