GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Temmuz 2019 Salı 12:40

Aliağa'da işçi kıyımı durmuyor... 8 kişi atıldı, 500'ü geçecek!

Aliağa’nın MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın 8 kişinin daha işine son verdiği aktarıldı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, “Aliağa Belediyesi işten atmalara doymuyor. 31 Mart’tan bugüne kadar 187 işçiyi attı. Duyumlara göre 564 kişinin İŞKUR’a bildirildiği aktarıldı. Sayının önümüzdeki günlerde yükseleceğine kesin gözüyle bakılmaktadır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Aliağa Belediyesi’nin Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Başkanı Serkan Acar, 31 Mart yerel seçimlerini kazanarak ikinci döneme başlamasının ardından çok sayıda işten çıkarmalara imza atmıştı. Başkan Acar, 3 farklı zamanda düğmeye basmış ve 179 işçinin belediyeyle ilişkisini kesmişti. Acar’ın son olarak 8 kişinin daha işine son verdiği öğrenildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aliağa Belediyesi işten atmalara doymuyor. 31 Mart’tan bugüne kadar 187 işçiyi attı. Duyumlara göre 564 kişinin İŞKUR’a bildirildiği aktarıldı. Sayının önümüzdeki günlerde yükseleceğine kesin gözüyle bakılmaktadır. 4 ay içinde 187 kişinin işine son verilmiş oldu. Akşamüzeri belediye önünde bir basın açıklaması yapılacaktır. Serkan Acar’ın işçi katliamı tekrar protesto edilecek. Yarın da Aliağa işçisiyle dayanışma işçin bir konser verilecek. Biz buradan bütün çalışanları, emekçileri dayanışmaya davet ediyoruz. ‘Aliağa’daki işçi kıyımına dur de ve bekleme bekledikçe sıra sana gelecek’ diyoruz” ifadelerini kullandı.  

- DİSK BAŞKANI SARI'DAN MHP'Lİ ACAR'A 'REFERANDUM' ÇAĞRISI: YÜREĞİN YETİYORSA...