GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Mart 2017 Salı 14:02

Aliağa'da girişimcilik eğitimine yoğun ilgi

İzmir'in Aliağa ilçesinde 25 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimi tamamlandı.

25 kişinin katılımıyla toplam 4 gün 32 saat süren uygulamalı girişimcilik eğitiminde; iş kurmak isteyen girişimci adayları, iş fikrinin geliştirilmesi ve yaratıcılık egzersizleri ile iş planı yazma, etkili bir sunum yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi edindi. KOSGEB eğitmeni İlhan Başar tarafından verilen eğitimde kursiyerlere iş kurma ve yürütme konularında bilgi verildi.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, en önemli önceliklerinin yeni girişimciler kazandırabilmek olduğunu belirterek, "Aliağa'da girişimciliğin desteklenmesi ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla başlattığımız uygulamalı girişimcilik eğitimlerimizle iş fırsatlarını değerlendirmek isteyen girişimci adaylarına rehberlik etmeyi sürdüreceğiz. Uygulamalı girişimcilik kursları devam edecek. 25'er kişilik 3 sınıftan oluşan gruplardan ilk grubun eğitimi sona erdi. Diğer grubun eğitimi 23-26 Mayıs tarihleri arasında, son grubun eğitimi ise 18-21 Temmuz arasında başlayacak. Girişimci adaylarına yol gösteren ve Aliağa'da düzenlediğimiz bu kurslara olan ilginin çokluğundan mutluyuz" diye konuştu. (DHA)