GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
4 Aralık 2017 Pazartesi 14:00

Alaçatı yılbaşına hazır

“5. Alaçatı Yeni Yıl Şenliği” bu yıl da birbirinden farklı aktivite, programlar ve hediye alternatifleri içeren standlarla Alavya Hotel’de gerçekleşecek.

Alaçatı'da, 9/10 Aralık’ta gerçekleşecek “5. Alaçatı Yeni Yıl Şenliği” ile yeni yıl havasına bürünecek.

Çeşme Belediyesi ve Alavya Hotel   ev sahipliğinde beşincisi düzenlenen ve konusu “Paylaşımlarla Çoğalalım” olan “5.Alaçatı Yeni Yıl Şenliği”, Alaçatı’da hafta sonunu keyifle geçirmek ve yılbaşı alışverişi yapmak isteyenlere birbirinden farklı tasarımlar ve seçenekler sunacak

“5.Alaçatı Yeni Yıl Şenliği” kapsamında sadece büyüklere değil çocuklara da ücretsiz atölye çalışmaları, yazar buluşmaları ve sergiler hazırlandığını belirten Şenlik organizasyon ekibi adına konuşan seramik sanatçısı Serap Yurdaer “Söyleşiler, fotoğrafçılık sunumları ve canlı müzik dinletileri ile yılbaşı havasının eseceği Alaçatı Yeni Yıl Şenliği’ne giriş ücretsizdir,Şenliğin   açılışı 9 Aralık Cumartesi günü saat 13/00’de Alaçatı ilköğretim öğrencilerinin heyecanla hazırlandıkları   seramik sergisi, ünlü çocuk kitabı yazarı Tülin Kozikoğlu'nun eğitici ve eğlendirici sohbeti eşliğinde gerçekleşecek.2017 yılında yaşanan acıları paylaşarak azaltmak, mutlulukları da yine paylaşarak çoğaltmak gerektiğine inanıyoruz. Paylaşmak için sanat yapmak, tatlı sohbetlerde buluşmak ve hediye alıp vermek kuşkusuz en keyifli yol. Bu yolu seçenleri bir araya getirip 2018 nin gelişini birlikte kutlayalım istedik. Bu yıl   beşinci geniş bir ekiple ve gönüllülerle düzenlediğimiz şenliğe artan ilgiden çok memnunuz.” diye konuştu.

ETKİNLİKLERDE NELER VAR
9 ve ?10 Aralık gün boyu” SosyalBen Çocuk Geliştirme Derneği”’nin yönetiminde yer alacak atölye çalışmalarına tüm   çocuklar davetli olacak. Ziyaretçiler etkinliğe katılan isimlerden Danışman Astrolog Sare Palaska’nın ücretsiz söyleşinde hayatlarına yön verecek ipuçları bulabilirler , Tea & Pot’un sahipleri Zeynep ve Nihan Minareci kardeşlerle   çayın sihirli dünyasına , İzmir Sefarad Mutfağı yazarlarıyla İspanya'dan İzmir'e   ve Kübra Saatçioğlu ile Ayahuasca yolculuğuna çıkabilirler. Doğa fotoğrafçısı Cantay Gök Yaban Dünya adlı fotoğraf ve video sunumu Afrika'nın renkli dünyasına pencere açacak.

Macar ressam Laszlo Tibay'ın Cesal Hayvan Koruma derneği yararına özel resimlediği sergi etkinlik süresince ziyarete açık olacaktır.