GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Nisan 2016 Cuma 15:04

Alaçatı’da ot festivali bereketi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde Alaçatı Mahallesi sokakları doldu taştı.

Alaçatı sokaklarına kurulan 500'e yakın stant, mahalleyi renklendirdi. Festival için Alaçatı'ya gelen binlerce ziyaretçi, stantlarda satılan çeşitli el ürünlerini hediye ve hatıra olarak alırken, çeşitli otlardan yapılan yerel lezzetleri de tatma fırsatı buldu. Hafta içi olmasına karşın Alaçatı sokaklarını dolduran festival için gelenler, stantlardan yaptıkları alışveriş, Çeşmeliler'in yüzünü güldürdü. Festivalin ikinci gününde uzmanların eşliğinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde, yenilebilen yabani otlar hakkında bilgi verilirken, ziyaretçiler ot toplama fırsatı da buldu.

Festivalde gerçekleştirilen Yemek Atölyeleri'nde, Asuman Kerkez'in, radikalı arap köftesinin ve Süleyman Dilsiz'in çocuklar için yaptığı tarhanalı balık simidinin yapılışını öğrenen ziyaretçiler, yapılan yemekleri de tattı.

Festivalde, Dr. Erdinç Oğur, 'İzmir'in endemik bitki türleri', Dr. Ayfer Tan, Dr. Saadet Tuğrul Ay ve Sevinç Karabak festivalin teması olan 'radika'u hakkında birer söyleşi gerçekleştirdi.

Dr. Saadet Tuğrul Ay 'Çeşme'nin tıbbi ve aromatik bitkileri', Uzman Dr. Demet Karadenizli 'Alaçatı otlarının sağlık öyküsü', Dr. Alev Kır 'Sürdürülebilir tarım uygulamaları ve Gül Kaynak da 'Sağlıklı Yaşam' konularında yaptıkları söyleşiler, ziyaretçiler tarafından ilgi ile izlendi. Festivalin üçüncü günü olarak yarın yapılacak kortej yürüyüşü, saat 13.00'de gerçekleştirilecek. (dha)