GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Temmuz 2021 Pazartesi 16:35

Akvaryum Kafe krizinde mutlu son… 'Aramıza kimse giremez!'

Çiğli Belediyesi'ne ait Akvaryum Kafe Restoran'da çıkan kriz sonrası 69 kişinin grev kararı aldığı tartışmalar mutlu sonla tamamlandı. Sosyal medya hesabından son durumu paylaşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, " Akvaryum Kafe’deki emekçi kardeşlerimizle bayramlaştık ve ailemiz içinde yaşanan sorun çözüldü. Emekçilerimizle aramıza kimse giremez bu da böyle bilinsin" diye konuştu.

EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi iştiraki olan Çiğli Gıda şirketinde, çalışanlar adına yetkisi olmayan sendika yönetimi tarafından 1,5 yıldır hiçbir çalışanın fiili olarak çalışmamasına rağmen, zam farkı ve ikramiye ödeneği talep etti.

Çiğli Gıda Tesisi Akvaryum Kafe Restoran’ın mali durumunun bu talebi karşılayamayacağı gerekçesiyle, şu an için herhangi bir ödeme yapılamayacağı sendika yönetimine bildirilince, sendika 69 üyesi ile birlikte grev kararı alınmıştı. Karar sonrası yazılı açıklama geçen Başkan Gümrükçü 'Çiğli halkının ve emekçilerin mağdur olmasına izin vermem' ifadelerini kullanırken, Başkanı Gümrükçü bugün yaptığı açıklama ile sorunun tatlıya bağlandığını duyurdu.

ARAMIZA KİMSE GİREMEZ
Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan Başkan Gümrükçü sorunun çözüldüğünü belirtti. Gümrükçü; "Biz büyük bir aileyiz... Akvaryum Kafe’deki emekçi kardeşlerimizle bayramlaştık ve ailemiz içinde yaşanan sorun çözüldü. Emekçilerimizle aramıza kimse giremez bu da böyle bilinsin" diye konuştu.