GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Aralık 2016 Pazar 17:55

Aktepe ve Emrezliler’den Büyükşehir'e ‘fiyat’ tepkisi

Fuar İzmir için yapılacak ilave giriş nedeniyle, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Aktepe ve Emrez'deki 74 evin bulunduğu arsaların kamulaştırılması kararı alındı. Mahalle sakinleri ise arsa bedellerinin düşük gösterildiğini belirterek tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), Fuar İzmir'e yapılacak ilave kapı nedeniyle Gaziemir'in Aktepe Mahallesi'nde bulunan 148-148/1- 148/2 ve 149 nolu sokaklar için kamulaştırma kararı aldı. 74 evin bulunduğu arsaların kamulaştırılması için çalışmalara başlayan İBB, hak sahipleri ile uzlaşamadı. Bölgede yaşayan vatandaşların iddiasına göre, mülk sahiplerine metrekare başına 600 lira fiyat teklifinde bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi'nin teklifini az bulan yaklaşık yüz mahalle sakini bir araya gelerek teklife tepki gösterdi. Vatandaşlar adına açıklama yapan Kadir Armağan, kendilerine sunulan teklifi kabul etmeyeceklerini belirterek, "Burada ikamet eden mülk sahibi ailelere arsalar için metrekare başına 600 lira teklif edildi. Buna ek olarak enkaz bedeli ödeneceği belirtildi. Mili Emlak Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmada hazineye ait olan kısımların konut sahiplerine satışı için metrekareye düşen bedeli metrekare başına 2 bin liradır. Bu bedel, yine çevre kısımlardan emsal alınarak incelendiğinde ciddi farkların olduğu görülecek" dedi. 

BEDELİN 4'TE BİRİ
Emsal bedelleri incelediklerini belirten Armağan, "Aktepe Mahallesi'ne sunulan bu teklife göre kıyaslamada bulunduğumuzda alacağımız bedelin gerçeği oranla 4'te 1'i olduğunu görüyoruz" dedi. Belediyeden arsa bedelinin gerçek değeriyle ödenmesini istediklerini belirten Armağan, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun soruna bizzat el atmasını istedi. Kadir Armağan, açıklamasını Hadis-i Şerif'te yer alan 'Mazlumun beddusasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla Allah arasında perde yoktur' sözü ile sonlandırdı. Mahallede yaşayan kadınlar ise mağdur olduklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olmadı. Şeker hastası olan ve baston yardımı ile ayakta duran Emine Yavuzoğlu, evsiz kalmak istemediğini, şuan oturduğu evi zor şartlarda çalışarak yaptığını anlattı. Arsaların değerinin verilmesi gerektiğini söyleyen Yavuzoğlu, gözyaşlarına hakim olamadı.