GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
12 Mayıs 2022 Perşembe 11:18

Aktepe-Emrez'de sıra ikinci etapta... Büyükşehir ihaleye çıkıyor!

İzmir'de tartışmalara neden olan Aktepe-Emrez bölgesinin kentsel dönüşüm çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım daha atma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki 1'inci etap çalışmaları için İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi ile protokol imzalarken, 2'nci etap çalışmaları için ise kat karşılığı anahtar teslimi ihaleye çıkacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de en çok tartışmaya neden olan Ektepe-Emrez kentsel dönüşümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi kritik bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

Kentsel dönüşümde 'yeni soluk' sloganı ile birçok alanda dönüşüm çalışmalarını iş dünyası kooperatiflerine devreden Büyükşehir Belediyesi, Aktepe-Emrez dönüşümündeki 1'inci etabı için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy birliği ile aldığı İZBETON yetkisini İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi'ne devretmişti.

Kooperatif üyelerinin mesleği kentte tartışmalara neden olurken, Gaziemir Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Üyeleri ve Mimarlar Odası yetki devri için mahkemeyi işaret etmişti. Eleştirilere rağmen çalışmalarını hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi ise tartışmalı bölgede yeni bir ihaleye daha çıkma kararı aldı.

SIRA İKİNCİ ETAPTA
'İmar planları' olmadığı gerekçesi ile yoğun tartışmalara neden olan Aktepe-Emrez dönüşümünde çalışmalarına hız veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, dönüşümdeki 2'nci etap olan 7 bin 45,48 metrekarelik bölümde daha çalışmaları başlatmak için ihaleye çıkacağını duyurdu.

Kat karşılığı anahtar teslimi üzerinden yapılacak olan ihalenin ise kapalı teklif usulü ile gerçekleştirileceği belirtildi.