GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Haziran 2022 Cuma 18:13

Aktepe-Emrez'de ikinci etap için kritik viraj: İhaleye kaç firma katıldı?

İzmir'de tartışmalara neden olan Aktepe-Emrez bölgesinin kentsel dönüşüm çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım daha atma kararı alırken, 2'nci etap çalışmaları için ise kat karşılığı anahtar teslimi ihaleye çıkacağını duyurmuştu. Yapılacak olan projenin ise tahmini maliyeti 243 milyon TL olarak belirlenirken ihaleye tek firmanın katıldığı öğrenildi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de en çok tartışmaya neden olan Aktepe-Emrez kentsel dönüşümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde açıkladığı ikinci etap çalışmalarında kritik bir viraj geride kaldı.

Kentsel dönüşümde 'yeni soluk' sloganı ile birçok alanda dönüşüm çalışmalarını iş dünyası kooperatiflerine devreden Büyükşehir Belediyesi, Aktepe-Emrez dönüşümündeki 1'inci etabı için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy birliği ile aldığı İZBETON yetkisini İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi'ne devretmişti.

Kooperatif üyelerinin mesleği kentte tartışmalara neden olurken, Gaziemir Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Üyeleri ve Mimarlar Odası yetki devri için mahkemeyi işaret etmişti. Eleştirilere rağmen çalışmalarını hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi ise tartışmalı bölgede yeni bir ihaleye daha çıkma kararı almış ve 2'nci etap olan 7 bin 45,48 metrekarelik bölümde daha çalışmaları başlatmak için ihaleye çıkacağını duyurmuştu.

İHALEYE TEK FİRMA KATILDI
Kat karşılığı anahtar teslimi üzerinden yapılacak olan ihalenin ise kapalı teklif usulü ile gerçekleştirileceği belirtilen ihalenin ise detayları belli oldu. Yayımlanan karara göre projenin yapım işi ihalesinin tahmin edilen bedeli 243 milyon 557 bin 80 TL olarak belirlenirken, dün gerçekleştirilen ihaleye tek firmanın katıldığı öğrenildi.  Edinilen bilgilere göre Grand Petrol Ürünleri Hazırbeton Özel Eğitim Hizmetleri isimli şirket tek talipli olarak teklif verdi.