GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Temmuz 2020 Salı 13:53

Aksünger iki isme şans vermedi: Tek adaylı kurultaya doğru gidiyoruz!

İlhan Cihaner ve Aytuğ Atıcı'nın genel başkan adaylıklarını değerlendiren CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, "Bugünkü delegasyon sisteminde iki arkadaşın da başarılı olacağını görmüyorum. Tek adaylı bir kurultaya doğru gidiyoruz" ifadesini kullandı.

EGEDESONSÖZ- Hafta sonunda gerçekleştirilecek CHP'nin 37. Büyük Kurultayı öncesi, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'dan sonra İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başkanlık mücadelesi vereceklerini açıkladı. Parti içi muhalefetin güçlü isimlerinden CHP İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger, "AK Parti'nin gidişi o kadar çok hızlanmışken, CHP Büyük Kurultayı şölen havasında geçmeliydi.Adaylıklardan ziyade, insanların genel kurul için sıkıştırılması hiç hoş olmadı" dedi.

ADAYLIK İÇİN 69 MZA GEREKİYOR
Aytuğ Atıcı ve İlhan Cihaner'in genel başkan adayı olarak seçime katılabilmeleri için 69'ar imza toplaması gerekiyor. Bu sayıda imzanın toplanmasının zor olmadığının altını çizen Erdal Aksünger, "Önemli olan, adaylık için imza veren delegelerin, seçimde sandık başına gittiğinde imza verdikleri adaya oy atıp atmayacakları... Bana göre hem İlhan Bey'in hem de Aytuğ Bey'in şansları çok zayıf. Kurultaya tek adaylı bir listeyle gidiliyor gibi" ifadelerini kullandı.  1362 delegenin oy kullanacağı kurultayda genel başkanlık sürprizi yaşanma ihtimalini görmediğini belirten Aksünger, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonuçta kurultaya gidiyoruz. Son yerel seçimlerde CHP'nin elde ettiği güzel sonuçlardan dolayı Kılıçdaroğlu'nun elinin güçlü olduğu ortada. İlhan Cihaner de Aytuğ Atıcı da genel başkanlığa aday olduklarını açıklamaları, güzel bir hareketti. Ne yazık ki şansları az. Yerel seçimlerin rüzgarıyla, bir kurultaya daha tek listeyle gidiyoruz. Adaylık için yeterli imzayı toplamış olsalar bile, mevcut delegasyon sisteminde, sandıktan o listede yer alacak imza sayısı kadar oy almaları bile zor görünüyor."