GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Mart 2016 Pazartesi 10:18

Aksünger’den ‘Zarrab’ mesajları: Olmayan saçlarımı yolacaktım!

CHP Genel Başkan Yardımcısı, işadamı Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasına yönelik açıklamalarda bulundu. ‘17-25 Aralık’ sürecine değinen Aksünger, “Zarrab'a ödüller verdiler. Olmayan saçlarımı yolacaktım olanlar karşısında...” dedi. Aksünger, Ege Üniversitesi Rektörü Yılmaz’ı da sert sözlerle eleştirdi.

EGEDESONSÖZ – CHP Bilim ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger İzmir’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, Amerika Birleşik Devletleri’nde tutuklanan işadamı Reza Zarrab’la ilgili süreci anlatırken, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ı sert sözlerle eleştirdi.

17-25 Aralık sürecinde dört bakan hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştırmak için kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nda görev yaptığını hatırlatan Aksünger, Reza Zarrab’ın tutuklanması konusunda, “17-25 Aralık'ın dominant ismi Amerika'da yakalandı. 17 Aralık başka bir dava 25 Aralık başka bir dava... 17 Aralık'ta 3 dava vardı. Dosyalarda Zarrab baş aktör... 25 Aralık dosyaları Meclis'e hiç gelmedi. 25 Aralık dosyasının içinde bence bugün iktidarın Zarrab'ı sahiplenenlerin en korktuğu konu vardı: Vatana ihanet! Meclis'e gelmedi ama biz fezlekelere ve dava dosyalara ulaşmıştık. Cezaevinde yatan savcılarla konuştuğumda dosyaların önemini anladım. Bizi süreçte cemaatte, iktidarda ilgilendirmedi. Soruşturma komisyonu olarak biz dosyaları inceledik. Araştırmaları yaptık. İçeride yatanların hepsi 25 Aralık'tan dolayı yatıyor. 25 Aralık için hükümet ‘darbe girişimi’ dedi. Yatanların hepsi 17 Aralık'la ilgili davaya bakmışlardı. Meclis'e gelmedi ama yatanların yatma nedeni 25 Aralık...Davaların hepsine takipsizlik kararı verildi. Ancak kapanmadığı Zarrab'ın Amerika'da tutuklanmasıyla belli” diye konuştu.

ZENCANİ’Yİ DE İÇERİYOR MU?
Aksünger ayrıca, “Amerika'nın Zarrab'la ilgili bir şey bilmemesine imkan yok. Bu davayı zaten biliyorlar. Zarrab'ın Merkez Bankası yetkililerine yazdığı mail var... 'Ambargo konusunda İran'ın menfaatine yönelik Zarrab ailesi üstüne düşeni yapacaktır' diyor. Aile derken biri de Zencani... Davutoğlu, İran'a gitti. İran'da yetkilerle görüştü. Tahran'da basın toplantısı yaptı. 'İran'da tüm konularla mutabıkız' dedi. Birkaç saat sonra Zencani hakkında idam hükmü verildi. Hangi konularda mutabıksınız? Bu mutabık kurumsal diplomasi içinde mi? Zencani'yi de içeriyor mu? Cumhurbaşkanı da mutabık mı? Zarrab konusu 17-25 Aralık'la bakanlarla ilgili değil sadece; Türkiye'nin Suriye politikasıyla dış politikasıyla da ilgili...” dedi.
 
OLMAYAN SAÇLARIMI YOLACAKTIM!

Zarrab'ın Türkiye'de gözaltına alınıp yargılandığı süreçte, kendisinin kamuoyuna verdiği demeçleri hatırlatan Aksünger şöyle konuştu: Ben o dönem 'Siz bakanları aklamaya çalışırken uluslararası suç örgütünü aklama pozisyonuna düşebilirsiniz' dedim. 70 gün içeride tuttular. İş adamı ödülü verdiler. Zarrab özel uçaklar satın aldı. Avrupa'ya sortiler yapıyordu. Amerika'ya da yaptığını yakalandığı sonrasında biliyoruz. Amerika'yla Avrupa arasında ciddi bir konsilasyon vardır. Bayraktar hariç diğer 3 bakanın konusu Zarrab'la eşdeğer gidiyor. Hukuka hukuk meselesi işletildiğinde 'nasıl deldin ambargoyu' diyecekler Zarrab'a... 17 Aralık dosyasını incelediğimizde kamu bankası vardı işin içinde. Paraların resmi transferi gözükmüyor olabilir. Zaten bu işler öyle olmaz. Türkiye'de o dönem 17-25 Aralık dosyalarını gördüğümde, ‘Devletin imkanlarını kullanmadan bunları yapmak mümkün değil’ dedim. Zarrab'a ödüller verdiler. Orada burada konuşturdular. Olmayan saçlarımı yolacaktım olanlar karşısında... 3 bakan meselesi ve bunların yolsuzluk iddiasının aklanmaya çalışılması uluslararası suç şebekesinin üstüne toprak atmaktı. Bugün bakıyorum Zarrab'la ilgili haber yazılmıyor. Bir şey mi var bildiğiniz? Umarım Türkiye bu işten ciddi bir zarar görmez. Gerekli faillerin hepsinin ortaya çıkması için yeniden bir yargılama sürecine ihtiyaç var. Gerçek neyse ortaya çıksın. Ucu kime gider bilmiyorum. Cumhurbaşkanı Amerika'ya gidecek. Orada başka konuşacak burada başka konuşacak. Zannetmiyorum ki Zarrab'ı Amerika herhangi bir şey elde etmeden bırakmaz. Verilen mesaj ayrı konu. Türkiye bunların hiçbirini kabul etmeyip Amerika'ya meydanlarda çatmaya başlarsa yalnızlaşır. Ambargo uygulanan ülke oluruz. Ben bunun olmayacağını iyi niyetimle tahmin ediyorum.”

KENTE YAKIŞMAYAN REKTÖR!
Aksünger ‘Zarrab mesajları’nın ardından Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz’ı hedef aldı. Akademisyenlerin ’Bu suça ortak olmayacağız’ başlığıyla hazırladığı metne imza attıkları için haklarında soruşturma başlatılmasına değinen Aksünger, “Akademisyenlerle ilgili takipler yapılıyor. Algı yönetimi gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı “Bunlar teröristtir” diyor. Barış çağrısı yapanları terörle ilişkilendiriyor. Ege Üniversitesi Rektörünü 'aydın namusuna' davet etmiştim. Rektörle (Candeğer Yılmaz) mahkemelik olduk. Davaları kazandım. Şimdi ben tazminat davası açacağım. Kazanırsam mağdur olmuş derneklere vereceğim. İzmir aydınlıktır. Buradan yetişen insanlar ülkeyi ciddi şekilde temsil etmektedir. Uluslararası şirketlerin tepelerinde de vardırlar.Ancak kendisi kentte yakışmayan bir rektördür. Cumhuriyet kazanımlarına darbe vurmaya çalışanlarla işbirliği yapanları aydın namusuna davet ediyorum” dedi.