GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Ocak 2021 Pazartesi 13:26

Aksoy cezaevinden mesaj gönderdi: Özgürlüğümü elimden aldılar!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Aliağa Yenişakran Cezaevi’nde Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanan Serdar Aksoy’la bir saat görüştüğünü açıkladı. Beko, Aksoy’un kendisine, “Benim mutlu bir ailem, çocuklarım var. Özgürlüğümü elimden aldılar ve buna çok üzülüyorum” dediğini söyledi.

EGEDESONSÖZ- Rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında Menemen Belediye Başkanı iken tutuklanarak cezaevine gönderilen Serdar Aksoy ile görüşen CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ayrıntıları anlattı. SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’a konuşan Milletvekili Beko, partiden ihraç edilmesine rağmen Aksoy’u, “babasıyla dost” olduğu için ziyaret ettiğini söyledi. Aksoy’un babası Veli Aksoy’un uzun yıllar milletvekilliği yaptığını vurgu yapan Beko, “Partiden soran olursa ‘insanlık görevimi yaptım’ derim. Çünkü ben babasını da tanıyorum. Birlikte çok demokrasi mücadelesi verdik” ifadelerini kullandı.

Görüşmenin bir saat kadar sürdüğünü anlatan Milletvekili Beko, “Serdar Aksoy’dan sonra ailesini de ziyaret ettim, ailesiyle de epey konuştum. Kanada’dan kız kardeşi gelmiş onunla da konuştum. Söylediği şey, en çok ağırına giden tabi ‘benim mutlu bir ailem, çocuklarım var, özgürlüğümü elimden aldılar, buna çok üzülüyorum’ diyor başkan. Bir de tabi kendisiyle beraber 15’e yakın orada belediye çalışanları var. Ayrıca ‘onlara çok üzülüyorum’ dedi. Gerçi şimdi mahkeme buna karar verecek ama onun ifadesi ‘benim beş kuruşluk kamu zararım yok’ dedi. 50 veya 60 bin liralık sadece bir hurda satışı olmuş. O, ‘doğrudan temin satışı yaptım, ben sordum birçok belediyelerde de bu yapılıyor, toplu iğne kadar başka bir şey yok’ dedi. Bana söylediği bu. Bunları hurda olarak değerlendiriyor, bu hurdaların zaten toplamı 50-60 bin liralık hurda olduğunu bana söyledi. Bunları da doğrudan temin satışıyla yapmış. Sanırım bunun ihaleyle olması gerekiyormuş” diye konuştu.

Aksoy ile konuştuktan sonra kanaatini de anlatan Milletvekili Beko, “Daha önce hatırlarsanız Aziz Kocaoğlu sürecinde de cezaevine gitmiştim. Cezaevindeki arkadaşları o zaman da ziyaret etmiştim ben. Tutuklananlar arasında DİSK yöneticisi Cafer Gonca vardı, İZELMAN genel müdürü vardı. Ben onlara söylemiştim ‘siz kesinlikle burada çok kalmazsınız’ demiştim. Benim başıma da geldi bu olay. Serdar Aksoy bana göre, ilk duruşmada çıkar diye düşünüyorum. Onun eğer söyledikleri doğruysa ki doğrudur. Bana göre sadece bizde değil birçok belediyelerde yapılmış bir şeyden dolayı kalmaz” dedi.

KİTAP İSTEDİ!
Aksoy’un anlattıklarını da değerlendiren Beko şunları söyledi: “Yanında bir iki arkadaşı varmış galiba, kitap okuyormuş. Hatta benden bir kitap istedi. Ben de zaten bir kitap almıştım. Ben de dört ay cezaevinde kalmıştım iş yeri baş temsilcisiyken 91 yıllarında. İçerde en fazla yaptığım şey kitap okumaktı, ailemden hep kitap istiyordum. Çünkü zaman kolay kolay geçmiyor. Serdar Aksoy da ‘kitap okuyorum, araştırma yapıyorum, gündemi takip ediyorum’ diyor. Keşke bu noktaya gelmeseydi ama kendisiyle uğraşanların çok olduğunu, çok fazla cepheler olduğunu ve dolayısıyla geldiği günden bu yana çok zor koşullarda belediye başkanlığı yaptığını iddia etti. Serdar Aksoy belediye başkanı olduktan sonra herhalde sarılmış iyi niyetli olmayan insanlar tarafından… Sarılmış ve dolayısıyla bir kumpas sonucunda Şakran Cezaevi’nde Menemen önümüzdeki dönemde ne olur? Çünkü menemen halkı da tabi ki hizmet bekliyor. Dilerim yarın yapılacak seçimde tekrar Cumhuriyet Halk Partili bir meclis üyesi olan bir arkadaşımız seçilir ki anlayabildiğim kadarıyla Deniz Karakurt arkadaşımız aday. Dolayısıyla da bu Menemen meselesinde önümüzdeki dönemde çok kez konuşulacak. Tabi şimdi gıyabında alınan bir karar var. Sonuçta kendisi de cezaevinden çıktığında konuyla ilgili açıklamaları yaptığında hepimiz daha net anlayacağız”