GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ekim 2017 Perşembe 12:15

Akşener yola çıktı... Gözler MHP’nin İzmir’deki tek temsilcisine çevrildi: Ne yapacak?

İyi Parti’nin faaliyete geçmesiyle gözler MHP’nin 2016’daki olağanüstü genel kuruluna, genel merkezin aksine İzmir’den destek veren Aliağa Belediye Başkanı Acar’a çevrildi. Acar, “Şu an Aliağa’yla ilgileniyorum. Herhangi bir temas olmadı. Vakti geldiğinde uygun görürsek bir açıklama yaparız” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye siyasetine Meral Akşener’in önderliğinde adımını atan İyi Parti’nin oluşacak teşkilat yapılarında kimlerin yer alacağı merak konusu oldu.

Partinin 200 kişilik kurucular listesinde İzmir’den Yıldırım Ulupınar, Suat Çağlayan, Müsavat Dervişoğlu, eski Milletvekili Şenol Bal, CHP’den ayrılan Bağımsız Milletvekili Aytun bulunuyor.

Eski ve mevcut görevlerini yürüten güçlü siyasi figürlerin Akşener’in saflarına katılması ilerleyen süreçte de beklenirken İzmir’de gözler Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) tek kamu koltuğunda oturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın göstereceği reflekse çevrildi.

Muhalifler tarafından tüzük kurultayı için imza toplandığı süreçte 19 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurula, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘19 Haziran bizim için yok hükmündedir’ açıklamasına rağmen İzmir’den destek veren Belediye Başkanı Acar’ın Akşener saflarına katılıp katılmayacağı merak ediliyor.

AKŞENER KANADINDAN TEMAS OLDU MU?
Egedesonsöz’e konuşan Başkan Acar, “Şu an Aliağa’yla ilgileniyorum. Aliağa’nın sorunlarıyla uğraşıyorum. Ciddi bir yol ve ulaşım sorunumuz var” dedi.

İlerleyen sürece ilişkin açıklama yapan Acar, “Vakti geldiğinde uygun görürsek bir açıklama yaparız. Eğer uygun görürsek konuşuruz ama şu an için benim konum değil. Konu genel siyasetle ilgili konu biz yerelle uğraşıyoruz. Eğer bir açıklama yapmak hasıl olursa o zaman değerlendiririz” diye konuştu.

Akşener kanadından kendine bir teklif gelmediğini ifade eden Acar, “Herhangi bir temas olmadı. Böyle bir görüşme de olamaz. Ben MHP’li bir belediye başkanıyım. MHP’yi belediyecilik anlamında temsil diyorum. Bunu da layıkıyla yapmak için mücadele ediyorum” ifadelerini kullandı.  

BÖLMEYİN SİZE GEÇECEĞİM DİYECEK!
AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ise sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

İyi Parti ve Sayın Serkan ACAR !

Çok yazık oldu. Bundan sonra "iyi" geceler, "iyi" günler, "iyi" dersler demeyeceğim. Bir güzel kelime daha mahvoldu...

Bu arada merak ettiğim bir konu var; Meral Akşener'in gayri resmi kongresine bütün imkanlarını seferber edip, herkesi davet eden, her türlü desteğini esirgemeyen, Sayın Devlet Bahçeli'ye ağzına geleni söyleyen ve ağır ithamlarda bulunan, daha önce bütün Aliağa halkının bildiği gibi MHP'den kendisini ihraç ettirmeye uğraşıp başka atraksiyonlara (bildiğiniz konular) giren Sayın Acar şimdi ne yapacak?

Bir tahmin yapalım; 2019 seçimleri için hem MHP'yi bir şekilde idare edecek, bu arada da Meral Hanımın İyi’sinede, ‘bölmeyin kazanayım size geçeceğim’ (ki bu tablo Sayın Başkana yabancı değil, "değişik halini" tüm Aliağa biliyor) diye düşünüyorum.

Bu yapabileceklerinden birisi....

2-...........

3-...........

Bunları da daha sonra yazarız.

NOT: sadece arazi satmaz.