GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
27 Eylül 2022 Salı 21:36

Akşener'den Kılıçdaroğlu'nun 'İzmir mesajı' yorumu: 6'lı masa noter değildir!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İzmir'de yapılan kampta örgüte yönelik sarf ettiği 'yanımda mısınız, değil misiniz' mesajının adaylık ilanı olarak nitelendirilmesini değerlendirerek "6'lı masaya mesaj verilmesi doğru değil. 6'lı masa noter değildir" dedi.

Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sorulara yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı açıklamanın adaylık ilan olarak nitelendirilmesi konusu ile ilgili açıklama yapan Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı konuşmayı çeşitli şekillerde yorumladı herkes. Partisine verdi mesajı. Bizim partimiz bunu kendi partisine mesaj olarak değerlendirmeyi tercih etti. 6'lı Masa'ya böyle bir mesajın verilmesi doğru değil. Kemal Bey son derece nazik saygılı bir insan. Çünkü o masa noter değil. Kemal Bey adaylığını söyleyebilir, orada sorun yok. Diğer arkadaşlarımız da söyleyebilir, başka insanların da adı gelebilir. Tartışılır, karar verilir. Bu yöntemi öneren, isteyen ve kendini bağlayan sayın Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

“BORCUMUZU 31 MART SEÇİMLERİNDE ÖDEDİK”
CHP'ye borçlu olmadıkları vurgusunda bulunan Akşener, “Borcumuz yok. Bir borç vardıysa 31 Mart seçimlerinde ödedik, hatta alacaklı hale geldik. İBB'de 2 genel müdür yardımcısı dışında hiçbir şeyimiz yok. Ellerini ayaklarını serbest bırakalım dedik. Sayın Kılıçdaroğlu bunu en iyi bilir dedik tamamen Kılıçdaroğlu'nun atadıklarından oluşuyor” şeklinde konuştu.