GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ocak 2021 Çarşamba 13:19

Akşam bozuldu, sabah onarıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri, dün geceki yağmurda patlayan yolların tamiri için sabahın erken saatlerinde çalışmaya başladı. 350 kişilik ekip, bozulan yollara anında müdahale ederken, yağmurda mağdur olanların da imdadına yetişti

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir'de dün gece başlayan ve saatlerce aralıksız süren yağmur, Buca ve Meles çevresi başta olmak üzere pek çok yerde hayatı felç etti. Yağmurun çeşitli sorunlara yol açabileceği öngörüsüyle hazırda bekletilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri'nde görevli 350 kişilik ekip, yağmurla birlikte sahaya dağıldı. İZSU ve itfaiye ekiplerine de destek veren Fen İşleri çalışanları, bozulan yollara da anında müdahale etti.

TÜM YARDIM ÇAĞRILARINA VE DESTEK TALEPLERİNE CEVAP VERİLDİ
Akşam yağmurun şiddetini artırmasıyla debisi yükselen suyun ana arterlerde ve sokaklarda sebep olduğu asfalt patlamaları, sabahın erken saatlerinde onarıldı. Ekipler ve iş makineleri, olası bir kazaya yol açabilecek kadar tehlikeli olan yoldaki çökmelere anında müdahale etmeyi başardı. Yetkililer, yağmur ve kar yağışının risk yaratabileceği öngörüldüğünde ekiplerin teyakkuza geçirildiğini, sık sık sorunların yaşandığı noktalara koşullandırıldığını belirtirken, "Kar yağacağı bilgisine ulaştığımızda da karın hayatı olumsuz etkileyebileceği yerlerde tuzu, iş makinelerini, ekipleri hazır bekletiyoruz. Bazı durumlarda günlerce evine gidemeyen ekiplerimiz, özveriyle çalışıyor. Son yağmurda da tüm yardım çağrılarına ve destek taleplerine cevap verdik" açıklamasında bulundu.