GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ocak 2023 Çarşamba 15:53

Akdeniz'de 5,4 büyüklüğünde deprem

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Akdeniz'de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Akdeniz'de, Muğla'nın Seydikemer ilçesinin 80 kilometre açıklarında 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 15.37'de

Seydikemer'e 80,82 kilometre uzaklıkta 5,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem 41,08 kilometre derinlikte meydana geldi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, depremin kent merkezinde de hissedildiğini belirterek, "Muğla ve ilçelerinde şu an için olumsuz bir durum yok." dedi.

BAKAN KURUM: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK BULUNMUYOR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Twitter'daki hesabından Akdeniz'deki 5.4'lük depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Akdeniz'de meydana gelen, başta Muğla olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bulunmuyor. Ekiplerimizle takipteyiz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

BAKAN KOCA: OLUMSUZ ÇAĞRI GELMEDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter'daki hesabından "Saat 15.37'de Akdeniz'de, Muğla Seydikemer açıklarında meydana gelen; Muğla, Antalya, Aydın illerinde hissedilen 5.4 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak ekiplerimize herhangi bir olumsuz çağrı gelmemiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" açıklamasında bulundu.

PROF. DR. SÖZBİLİR: EGE DENİZİ'NDEKİ STRESİ AZALTMIŞ OLABİLİR
İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Antalya'nın Kaş ilçesi açıklarında meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. 

Depremin, 'pliny-strabo' fayı adı verilen büyük ölçekli fay zonu üzerinde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sözbilir, "Ulusal ve uluslararası sismoloji merkezlerine göre depremin büyüklüğü 5.4 ile 5.9 arasında değişiyor. Bu zon, aynı zamanda Anadolu levhası altına dalan Afrika levhasının yırtıldığı yere karşılık geliyor. Son aylarda meydana gelen ve deprem fırtınaları şeklinde süren süreçte gerçekleşti. Bu yırtılma yeri, jeolojik anlamda Ege ile Akdeniz'i birbirinden ayıran bölgeyi de ifade ediyor. Son 2 ay içinde Ege Denizi'nde meydana gelen depremlere karşılık verecek şekilde gelişmiş olmalı. Odak mekanizma çözümü sol yanal bir hareketi gösteriyor. Bu deprem, Ege Denizi'ndeki stresi de belli oranda azaltmış olabilir" dedi. (AA, DHA)