GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
9 Kasım 2021 Salı 08:49

Akdeniz Chemson ticari mallar işletmesini taşıyor... 64 milyonluk yatırım!

OYAK’a ait Akdeniz Chemson Kimya İzmir’deki tesislerinin bir bölümünü Kemalpaşa’dan Aliağa’ya taşımaya karar verdi. Şirket 63 milyon 894 bin TL yatırım yaparak paketleme ve ambalaj işini yeni yerinde yapacak.  Dünya’nın sayılı PVC hammadde üreticileri arasında yer alan şirket Avusturyalı Chemson ile Akdeniz Kimya’nın birleşimiyle yeniden şekillenmişti.

EGEDESONSÖZ- Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun (OYAK) bünyesinde yer alan önemli kimya şirketlerinin başında gelen Akdeniz Chemson Kemalpaşa’da bulunan tesislerinde değişikliğe gidiyor. Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi(ALOSBİ) bünyesinde bulunan yeni yerine belirli bir bölümü taşınacak olan şirket, 63 milyon 894 bin TL yatırım yapmayı planlıyor.

Yaklaşık 50 dönüm alanda “Kimyasal Madde Paketleme, Ambalaj Değişimi ve Depolama” faaliyetlerini gerçekleştirecek olan şirket PVC stabilizatörleri ve diğer endüstriyel kimyasallar üretiyor.  OYAK Topluluğu Kimya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren şirket, Akdeniz Chemson’un İzmir Kemalpaşa’daki tesislerinde bulunan Ticari Mallar İşletmesi ALOSBİ’ye taşımış olacak. Şirketin ithal ettiği hammaddelerin bir bölümü ve ihracatını gerçekleştirdiği mamullerin hemen hemen tamamı ALOSBİ’deki yeni yatırımda depolanacak ve buradan dünya genelindeki müşterilerine (100’den fazla ülke) sevk edilecek

OYAK, 2020 yılında kimya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden Akdeniz Kimya ve 2013'te satın aldığı Avusturyalı Chemson'ı "Akdeniz Chemson" markası adı altında birleştirdi. Bu operasyonla beş kıtadaki faaliyetleri ve 110 ülkeye yaptığı satışları 500 milyon dolarlık bir hacme ulaşan Akdeniz Chemson, PVC stabilizatörleri alanında dünyanın en büyük şirketi oldu. Avrupa'dan Afrika'ya, Amerika'dan Asya'ya, Ortadoğu'dan Avustralya'ya kadar dünyanın hemen her coğrafyasında faaliyet gösteren şirket sayılı markalar arasında bulunuyor.