GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Nisan 2017 Pazartesi 10:44

AK Partili Sürekli ülkücü gençlerle buluştu, o isimleri hatırlattı

AK Parti İzmir Milletvekili Bayraklı’da ülkücü gençlerle bir araya geldi. Sürekli, “Darbe anayasasının mimarları geçmişte vatanını seven milliyetçi gençlerimizi idama götürdü” dedi. Sürekli, bir eliyle bozkurt diğer eliyle de Rabia işareti yaptı.

EGEDESONSÖZ - Referandum çalışmaları kapsamında Bornova, Çiğli ve Bayraklı’da ziyaretlerde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli Bayraklı Gümüşpala Mahallesi’nde ülkücü gençlerle buluştu. Sürekli, referandum sürecine ilişkin bilgiler verdiği toplantıda gençleri dinledi, mesajlar verdi.

1980 darbesinin mimarı Kenan Evren ve arkadaşları tarafından yapılan Anayasa’nın ülkenin önünü tıkadığını belirten Sürekli, yapılan değişikliğin çok önemli olduğunu söyledi. Darbe döneminde yüzlerce gencin idam edildiğini belirten Milletvekili Sürekli, referandum maddeleri arasında gençlerin 18 yaşında milletvekili olabilmesinin önünü açan maddenin yer almasının bu açıdan da önemli olduğunu dile getirdi. Sürekli, “Birileri geçmişte ülkesini seven, milliyetçi, vatansever gençlerimizi idama götürdü. Onları sorgusuz sualsiz astı. Bu gençlerin idamlarını onaylayanlar o dönem yaptıkları anayasa ile milletin önüne set çekti. Şimdi yapılan değişiklikler bu sistemi de değiştiriyor. O yüzden ülkücü milliyetçi gençliğin tavrı çok önemli. Bizler bir daha kardeşlerimizin asılmasını istemiyoruz. Gençlerimizin geleceklerini planlamalarını, güzel günlerde yaşamalarını arzuluyoruz” dedi.

O İSİMLERİ HATIRLATTI
Sürekli, bir araya geldiği ülkücü gençlere 1983 yılında idam edilen tanınmış ülkücülerden Halil Esendağ ve Selçuk Duracık’ı da hatırlattı. Sürekli, “Onlar da Ege’nin, bu toprakların evlatlarıydı. İkisi de Manisa’da yetişmiş ve büyümüştü. Ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle idam edildiler. Onlar da sizin gibi aynı duygu ve düşünceleri taşıyordu. Şimdi sizler ise onların bıraktıklarına sahip çıkıyorsunuz. Halil Esendağ ve Selçuk Duracık gibi onlarca ismi idam edenler bugün bıraktıkları anayasa ile millete eziyet çektiriyorlar. Bu Anayasa değiştiğinde çok daha güzel günler gelecek. Sizler, vatanını seven, bayrağına saygı duyan insanlar olarak bugün mezarda olan, sizlerden dualar bekleyen abilerinizin kemiklerini sızlatmayın” dedi.

Ülkücü gençlerin yakın ilgi gösterdiği Milletvekili Sürekli toplantı sonrasında bir eliyle bozkurt diğer eliyle de rabia işareti yaptı.