GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Şubat 2016 Çarşamba 16:21

AK Partili Sürekli halka başkanlık sistemini anlattı

AK Parti İzmir Milletvekili, Karşıyaka’daki Halk Günü’nde vatandaşın başkanlık sistemiyle ilgili sorularını yanıtladı.

İzmir Milletvekili ve AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Kerem Ali Sürekli, hafta sonu yoğun bir mesai gerçekleştirdi.

Daha önce birçok ilçede gerçekleştirdiği, parti mensupları ve vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gören halk günü çalışmaları kapsamında, partililerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Sürekli, Halk Gününü bu hafta AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığında yaptı.

Karşıyaka Halk Gününde, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ile birlikte vatandaşların sorunları ile yakından ilgilenen, gündeme ilişkin kendisine iletilen soruları yanıtlayan ve değerlendirmelerde bulunan Sürekli’ye AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan’da eşlik etti.

Sürekli, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek “Gün bir olma, diri olma ve kardeş olma günüdür, Hak ile batılın savaşında, Allah’ın izniyle, Devletimizin kararlılığı ve Milletimizin birlik ve beraberliği ile Türkiye hem terör belasından kurtulacak, hem de ülkemiz üzerine oynanan tüm oyunlar bozulacaktır” diye konuştu.

Sürekli, “Ak Parti İzmir Milletvekilleri olarak devamlı sahadayız. TBMM’de çok yoğun geçen yasama faaliyetlerimize devam ederken, bulduğumuz her fırsatta, güzel İzmir’imizin aziz vatandaşlarına koşuyor, mahalle mahalle onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaşamadıklarımız vardır diye de,  Halk Günleri yaparak, bunu da sosyal medyadan duyurarak, bize ulaşmaya çalışanlarla buluşuyoruz. Bizler yapmış olduğumuz görevin öneminin bilinci ile vatandaşlarımıza nasıl daha faydalı olabiliriz telaşı içerindeyiz ”dedi.

Başkanlık sistemi konusunda vatandaşlardan gelen soruları cevaplayan Sürekli, başkanlık sistemin bazı çevrelerce çarpıtıldığını ifade ederek, Başkanlık sisteminde kesinlikle federe bir yapının olmadığını, her zaman savundukları gibi tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet ilkesinden asla taviz verilmeyeceğini vurguladı.  

Kamuoyunda muhalefet tarafından yanlış bilgilerle suni korkular pompalandığını belirten Sürekli, parlamenter sistemde çoğu zaman eleştirilen; yasama, yürütme ve yargı erklerinin tam anlamı ile bağımsızlığının ancak başkanlık sistemi ile sağlanabileceğini ve Başkanlık sistemi ile daha istikrarlı ve güçlü bir yönetimlerin mümkün olacağını belirtti.

Gün içerisindeki gerçekleştirdiği birçok program ve ziyaretle yetinmeyen Sürekli, gecenin ilerleyen saatlerinde Fuar Asayiş Şube Büro amirliğine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek, emniyet mensuplarına yürütmüş oldukları zor ve bir o kadar da kutsal görevlerinde başarılar diledi. Her gün milyonlarca vatandaşımızın kahraman güvenlik güçlerimize, asker ve polislerimize dua ettiğini belirterek her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, yoğun mesaisini sabaha karşı Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde acil serviste bulunan hastaları ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek tamamladı.