GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Kasım 2021 Salı 08:40

AK Partili Sürekli'den odalara çağrı, Dervişoğlu'na destek

Harmandalı'da yaşanan doğa felaketi üzerinden meslek odalarına 'duyarlı olma' çağrısında bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nun TMMOB'a yönelik 'İzmir'in mahkemeleşme sorunu var' sözlerine de destek verdi. Sürekli, "Meslek odalarının özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP ile birlikte hareket etme algısı var, bu algıyı kırmaları lazım" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de kent genelinde hükümet tarafından yapılmak istenen birçok projede özellikle Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne bağlı meslek odalarının sık sık yargı yoluna başvurması, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni odalarla defalarca karşı karşıya getirmişti.

Özellikle planlama süreci devam eden İnciraltı ve Çeşme Projeleri için de son günlerde yoğun tartışmalar yaşanırken, geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, "İzmir'in mahkemeleşme hastalığı var. Bundan vazgeçilmeli" sözlerini kullanmıştı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamalarını Ege'de Sonsöz'e değerlendirdi.

CHP İLE BİRLİKTE HAREKET ETME ALGISINI KIRMALARI LAZIM
Dervişoğlu'nun 'İzmir'in mahkemeleşme hastalığı var' sözlerine destek veren Sürekli, "Doğru bir tespit. Biz bunu her zaman dile getiriyoruz. Hem İzmir'de asılsız konulara dava açma, projelere karşı bir eğilim var. Bunlardan biri körfez geçiş projesiydi. Bu itirazlar nedeniyle proje akamete uğradı. Bunun dışında özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve CHP ile birlikte hareket etme algısı var, bu algıyı kırmaları lazım" diye konuştu.

ODALARI DA DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ
Dervişoğlu'nun 'ranta karşıyız, projeye değil' sözünü de değerlendiren Sürekli, "Dikkati çektiğim konu ayrı. İzmir'in geleceği için önemli olan projelerde odaları da duyarlı olmaya çağırıyoruz. Büyükşehir ve bazı siyasi partiler ile birlikte hareket etme algısını yıkmaları lazım. İthamda bulunmuyorum, bu algıyı yıkmaları lazım" dedi.

CAN VE MAL KAYBININ SİYASETİ OLMAZ           
Meslek odaları ve STK'lara Harmandalı için çağrıda bulunan AK Parti'li Sürekli, "Yüzeysel bir rapor hazırlanmış. Ben İzmir'deki bütün meslek odalarını, kurumlarını özellikle STK'ları burada duyarlı olmaya davet ediyorum. Burada güvenliğin, can ve mal kaybının siyaseti olmaz. İzmir'de bir sorun varsa ve bu can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyorsa hepimizin duyarlı olması lazım" dedi.