GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Şubat 2021 Perşembe 10:32

AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'kredi' eleştirisi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de geçtiğimiz gün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen 'Çiğli Tramvayı' temel atma töreni sonrası gerçekleştirilen açıklamalara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ - Çiğli Tramvayı temel atma töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 'kredi' ve 'faiz' rakamlarının yankıları sürüyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı krediyi hatırlatarak, Türkiye Cumhuriyeti'nden daha düşük faizle kredi aldığını iddia etmesi sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki göstermişti.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, "Anlaşılan, bakanından genel başkanına kadar AKP’liler, Büyükşehir belediyemizin İzmir’deki ulaşım altyapısına yaptığı yatırımlardan ve istediği anda düşük faizle kredi bulabilmesinden çok rahatsız olmuş. Öyle ki; bu hazımsızlıkla, İzmir tarihinin en büyük sel felaketinde yaşanan acıları siyasi malzeme yapmaktan bile çekinmiyorlar" ifadelerini kulanmıştı.

Yücel'in açıklamalarının ardından ise 'kredi' ve 'faiz' tartışmalarına AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'de dahil oldu. Sosyal medya hesabından açıklamaları eleştiren Sürekli, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çözemediği sorunların faturasını kendilerine kesmeye çalıştığını belirtti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin sosyal medya paylaşımları şu şekilde;

"İzmir’e çakılan tek bir çivi bizi mutlu eder! Kabul edemediğimiz; boş, dayanaksız savunma ve saldırılardır! Görünüyor ki CHP; ulaşıma bir türlü yapamadığı yatırımlar için, yasal olarak almaları mümkün olmayan krediyle övünüp, bu meseleden medet umarken idrak sorunu yaşamaktadır.

Siyaseti, sorumluluktan, özeleştiriden kaçarak topu çevirmeye indirgeyen bu zihniyet; çözüm üretmek yerine suyu bulandırmaya çalışmaktadır. Cumhurbaşkanımızın milletin yarısından çoğunun oluru ile yürüttüğü görev ve yetkilerini kışkırtıcı bir üslupla tartışmaları da bundandır!

CHP’nin gözünü,kulağını gerçeklere; İzmirlilerin Genel Başkanlarına verdiği mesaj ‘Artık bizde krediniz bitti’ isyanına çevirmesi elzemdir. Onlar, üstesinden gelemediği sorunların faturasını bize kesmeye çalışadursun; milletimiz kiminle işi olup olmayacağının mesajını vermiştir!