GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Şubat 2023 Pazar 10:42

AK Partili Sürekli 'Başka şansımız yok' dedi... Yerel yönetimle birlikte çözmeliyiz!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası afet bölgesine giden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir için birlik çağrısında bulunurken, "Oturup yerel yöneticiler ile konuşuruz. Birlikte bir çözüm yoluna gideriz ve çözeriz, çözmeliyiz de. Başka şansımız yok!" ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye'yi derinden sarsan, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye'nin dört bir yanından belediyeler de deprem bölgesine yardım ve destek götürmek için seferber oldu. İzmir’den de enkaz bölgesinde aktif olarak bulunan siyasi isimler arasında yer alan ve bölgedeki incelemelerin ardından İzmir'e dönen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli izlenimlerini ve yapılacak çalışmaları Egedesonsöz’e aktardı.

DEVLET VE HALK EL ELE
Afet bölgesinde inceleme yapma fırsatı bulduklarını belirten Sürekli, "Afet bölgesine gittik ve orada depremzedeler ve yerel yöneticiler ile birlikte olduk. Gittiğimiz süreçte ilk günlere oranla bir toparlanma var. Gölbaşında enkaz arama kurtarma çalışmaları bitmiş, enkaz kaldırma faaliyetlerine geçilmiş. Devlet, millet orada yaraları sarıyor. Gölbaşı 50 bin nüfuslu bir ilçe. Orada bir vali, 4 kaymakam ve onlarca kamu görevlisi görevlendirilmiş durumda... Belediye, halk ve arama kurtarma ekipleri orada büyük bir çalışma gerçekleştiriyor. Buraya geçerken Nurdağ ve Pazarcık hatlarını da gördük. Gölbaşı’nı da çok yakından inceledik, fay hatlarını gördük. Tarla ve demiryollarını inceleme fırsatı bulduk. Halkımızla görüştük dağ köylerine çıktık halktan depremi dinledik... Depremin büyüklüğünü halktan dinledikten sonra hakikaten asrın felaketi olduğunu orada bir kez daha müşahide ettik. Yaralarımız sarılıyor. Yapılan yardımlar devam etmeli, çünkü eskiye dönüş uzun bir süreç olacak. Depremzede vatandaşlar kalıcı konutlarına geçene kadar ihtiyaç duyacakları malzemeler olacak. Bu ihtiyaçları takip edip desteklemeliyiz. Bizler de il teşkilatı olarak yardımlarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Tüm köyleri gezdik ve onlarla birlikte yaraları sarmaya çalışıyoruz.  Elimizden geldiğince sarmaya da devam edeceğiz" dedi.



BİZİ EN ÇOK ETKİLEYEN...

Bölgede, kendisini en çok vatandaşların sabır ve metanetinin etlilediğini kaydeden Sürekli, "Burada beni en çok insanlarımızın metanet ve sabrı etkiledi. Gerçekten çok duygulandırdı bizleri... İnsanlarımızın bize ısrarla çay ikram etmeleri... Bize bir kez daha milletimizin büyüklüğünü gösterdi. Milletimizin asaletini biz bölgede bir kez daha gördük. Milletimiz bir ve beraber, herkes bir ve beraberce yaralarını sarıyor. Bir dağ köyüne çıktık akşam olmak üzereydi... Dağ köyünü depremin daha az etkilemesi beklenir ancak, orada tüm evler neredeyse depremden etkilendiğini gördük. Her evde 3-4 aile kalıyor. Dışarısı çok soğuk Adıyaman’ın gölbaşı ilçesinin bir dağ köyü. Ancak burada vatandaşlarımızda umut ve metanet var. Bizi bu metanet çok fazla etkiledi. Köylerdeki amcalarımız ablalarımızla ettiğimiz sohbetler etkiledi" ifadelerini kullandı.

ÖNCE YARALARIMIZI SARALIM...
İzmir'in depreme hazırlık kapsamında tartışılacak konularının olduğunu belirten Sürekli, "Hem İzmir özeli hem de Türkiye genelinde bu konuları daha çok konuşacağız ve tartışacağız... Yaptığımız çok işler var. Yapacağımız işler de var, buradan siyasi bir tartışma çıkmasını doğru bulmuyorum. Bunu hep beraber yapacağız. Bugüne kadar çok şeyler yapıldı, ancak hala da eksiklerimiz var. Ama önce bir yaralarımızı saralım. Deprem süreci ile ilgili tabii ki daha yapılacak çok şey var, önce o bölgeyi bir ayağa kaldıralım... Sonra Türkiye ve İzmir genelinde çok daha farklı konuları tartışırız ve yaparız" dedi



DEPREM BAZI ŞEYLERİ BİZE HATIRLATTI

Çözüm için yerel yönetimlerle masaya oturulacağını da belirten Sürekli, "İzmir depreminde de söylemiştik. Bir kez daha bu deprem bizlere bazı şeyleri hatırlattı. Tekrar oturup yerel yöneticiler ile konuşuruz. Birlikte bir çözüm yoluna gideriz. Ve çözeriz, çözmeliyiz de. Başka şansımız yok!" diye konuştu

Son olarak bölgeye yardımların süreceğini belirten Sürekli, "AK Parti İzmir yardımlarına istikrarlı bir şekilde, uzun bir süre daha devam edecek. İzmir ilimizde kamu misafirhanelerinde ve hastanelerde birçok depremzedelerimiz var, onların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.