GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
24 Mayıs 2023 Çarşamba 08:58

AK Partili Saygılı: FETÖ’nün İzmir’de oyunlarını bozdum!

FETÖ’nün kendisine kumpas kurduğunu söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, “Etkisi altındaki birçok iş insanını onların etkisi altından kurtarmaya çalıştım, mücadele ettim. Benim camiam, sayın cumhurbaşkanım bunu çok iyi bilir. Bunların yaptıkları pislikleri İzmir çukurunda görmüş, bunlarla mücadele etmiş, bunların oyunlarını bozan ve gören insanım. İslami terminolojiyi bilen, Allah’a şirk koştuğunu bilen, devlet, bayrak, benzeri hiçbir olguya saygı duymadıklarını gören kardeşinizim. Kasıtlı bir şekilde kurulan cümleleri kabul etmiyorum. Bizle çok uğraştılar, oyunlarını bozduk” dedi

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu.

Programda il başkanlığı seçildiği dönemde  geçmişte FETÖ liderini ziyaret ettiği iddia edilen Saygılı gelen eleştirilere yanıt verdi.

KASITLI BİR ŞEKİLDE KURULAN CÜMLELERİ KABUL ETMİYORUM
Kendisi hakkındaki iddialar hakkında konuşan Saygılı, “Hayatım yanlış yapan, doğruyu yapmayan insanlarla mücadele ile geçti. Ben bu insanlar sayın cumhurbaşkanımız ile aynı şekilde Mavi Marmara sonrası ihanet çemberi içerisinde olduklarını gördüm. Etkisi altındaki birçok iş insanını onların etkisi altından kurtarmaya çalıştım, mücadele ettim. Benim camiam, sayın cumhurbaşkanım bunu çok iyi bilir. 17-25 Aralık milat değildir. Hukuki milattır, daha önceyi fark etmemek zihniyet problemidir. Biz 17-25 Aralık öncesinde Gezi’de başlayan süreç ile birlikte durumlarını çok net gördük, mücadele ettik ve bir FETÖ kumpasına maruz kaldık. Bunların yaptıkları pislikleri İzmir çukurunda görmüş, bunlarla mücadele etmiş, bunların oyunlarını bozan ve gören insanım. Bunu görebilme yetisine sahibim. Yetiştiğim tarzda, İslami terminolojiyi bilen, Allah’a şirk koştuğunu bilen, devlet, bayrak, benzeri hiçbir olguya saygı duymadıklarını gören kardeşinizim. Halkı uyarmayı başladık ve bu yolda gittik. Bizim bunlara karşı mücadelemiz nettir. Çok sarihtir, biz Türk vatandaşı olarak Müslüman kimliğimizle mücadelemizi hakkıyla getirdik. Kasıtlı bir şekilde kurulan cümleleri kabul etmiyorum. Bizle çok uğraştılar, oyunlarını bozduk” ifadelerini kullandım.

‘TCG ANADOLU YÜZEN BİR TABUT’ DEDİLER
Seçim sürecinde muhalefete yönelik olarak beka ve yerli-millilik kavramları üzerinden dile getirilen eleştiriler ile ilgili olarak değerlendirme yapan Saygılı, “Seçim sathında 1,5 yıldır Kılıçdaroğlu ve ekibi TOGG ile ilgili ‘böyle bir fabrika yok, böyle bir araç üretilmedi’ dedi mi, demedi mi? 1,5 yıldır TOGG’u aşağıladılar. Bugün CHP her daim bu memleketin faydası olacak her şeye muhalefet yapıyor. Marmaray, Avrasya tünelleri, otoyol projeleri üçüncü köprü… İHA, SİHA ile ilgili de yaptılar. Yok efendim ‘TCG Anadolu yüzen bir tabut, iki bombada patlar, uçak inmiyor’ dediler. Halkımıza bunları göstermemiz, savunma sanayimizi yüzde 80 yerli hale gelmesine bir devlet anlayış içinde iftihar edilecek bir durum mu, utanılacak bir durum mu? İHA, SİHA, Kızılelma… Bunlara uçan tabut dediler. 90’lı yıllarda İsrail, Heron’lar üzerinden gelen istihbaratla iki gün önce PKK’lıların geçtiği yerleri yeniymiş gibi söylüyorlardı ve gidip boş dağları vuruyorduk.  PKK ile diğer zihniyet emperyalist güçler kahkaha atıyordu. Bugün devletimiz İHA, SİHA, Kızılelması ile nokta vuruşu yapıyor. Devlete ihanet eden hiçbir dış pisliği kabul edemeyiz ve inlerine gireceğiz, giriyoruz. Yerli üretimlerin hiçbirine kim karşı çıkarsa çıksın bunu yapmakla mükellefiz” dedi.