GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Nisan 2024 Salı 17:22

AK Partili Saygılı’dan yeni dönem stratejisi: Sert muhalefet, etkili siyaset!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönem ilk meclis toplantısı öncesinde partiler grup toplantılarını gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı’nın katıldığı toplantıda yeni ekip belirlenirken Saygılı’nın sert muhalefet vurgusu dikkat çekti. Saygılı’nın, “Yeni dönemde CHP’li belediyelerle doğrudan ya da dolaylı çalışma yapanları bu dönem yazmadık. Her şeye hayır demeyeceğiz ama evet de demeyeceğiz. Etkili, sert, yerinde muhalefet anlayışımızı İzmir görecek” dediği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı öncesinde siyasi partiler grup toplantılarını gerçekleştirdi.  Yeni dönemde muhalefeti temsil edecek Cumhur İttifakı da çalışmalara başladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın da katıldığı toplantıda yeni dönem stratejisi belli oldu. Saygılı, etkili muhalefet, sert siyaset yöntemini belirlediklerini açıkladı.

Toplantıda konuşan Saygılı’nın, “Sert muhalefet” vurgusu dikkat çekerken yeni dönemde belediyeyi yakın takip edeceklerini söylediği öğrenildi. Toplantıda Saygılı’nın, “ Bu dönem geçmiş dönemlerde olduğu gibi olmayan bir şeyi yaptık. İnce eleyip sık dokuduk. Belediyelerle iş birliği yapan, örtülü ya da açık onlarla çalışan, yakınlarını, çocuklarını işlere yerleştirenlere yer vermedik. Bu konu bizim hassas noktamızdır. Her şeye evet demeyeceğiz, doğru şeylere evet diyeceğiz. Yanlış yapılanların da karşısında duracağız” dediği öğrenildi.

Başkan Saygılı ihtisas komisyon üyelerinin belirlendiği toplantıda komisyon üyelerinin bir yıllığına seçildiğini, meclis üyeleri arasında dönüşümün yapılacağını söyledi. Saygılı, “Herkes bir komisyonda sadece bir yıl görev alacak. Üst üste komisyonlarda görev alınmayacak” mesajını verdi.

Saygılı, partinin meclis üyesi sayısına vurgu yaparken, “Sayınızın CHP grubundan az olduğunu bakmayın. Etkili muhalefeti önemseyin. Sayımız az olabilir, bundan sonra düşebilir. Gerekirse azalabiliriz ama birliğinizi bozmayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Grup Başkanvekilliği görevine yeni dönemde Hakan Yıldız getirilirken Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, Sekreter ise Burcin Kesver Kip oldu.  İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na Selma Kısa ve Uğur İnan Atmaca’nın girmesine karar verildi. Diğer ihtisas komisyonları ise meclis üyeleri arasında dağıtıldı.