GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Haziran 2024 Cuma 18:33

AK Partili Saygılı’dan ‘90 dakika’ çıkışı: Her türlü desteğe hazırız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan toplu ulaşımda 90 dakika ücretsiz aktarma teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) ikinci kez reddedildi. Bunun üzerine AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medyadan bir açıklama yaparak, “Makul siyaset anlayışıyla daha önce de ifade ettiğimiz üzere, İzmir’de 90 dakika ücretsiz ulaşım için her türlü desteği vermeye hazırız. Uygulamanın hayata geçirilmesi için temel ihtiyaç olan konuların teknik ve hukuki yönüyle UKOME Teknik Kurulu’nda görüşülmesi, uygulanmaya hazır hale getirilmesi gerekmektedir” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın görevinin ilk 180 gününü kapsayan vaatleri arasında yer alan, toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklif, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) yine reddedildi. AK Parti İzmir tarafından konu ile ilgili bir açıklama geldi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı bu konu üzerine sosyal medyadan bir paylaşım yaptı:

“Bugün İzmirlilerin merakla beklediği ve bizim seçim vaadimiz olan “90 dakika içinde ücretsiz ulaşım” konusu yine UKOME Teknik Kurulu’nda değerlendirilmeden, UKOME Genel Kurulu’na getirilmiştir.Bu konuda bir açıklama yapmak zaruri hale gelmiştir.

Makul siyaset anlayışıyla daha önce de ifade ettiğimiz üzere, İzmir’de 90 dakika ücretsiz ulaşım için her türlü desteği vermeye hazırız. Uygulamanın hayata geçirilmesi için temel ihtiyaç olan konuların teknik ve hukuki yönüyle UKOME Teknik Kurulu’nda görüşülmesi, uygulanmaya hazır hale getirilmesi gerekmektedir.Uygulamanın koşul ve şartlarını belirlenmeden UKOME Genel Kuruluna taşınması, İzmir Büyükşehir Belediye’sinin “90 Dakika İçerisinde Ücretsiz Ulaşım” kararının alınması konusunda samimi bir irade ortaya koymadığının göstermektedir.İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerine düşeni yapmalıdır, “mış” gibi yapmamalıdır.

Sorun üstüne sorun değil, çözüm üstüne çözüm üretmelidir. İzmirlinin temel beklentisi budur.İzmir Büyükşehir Belediyesi UKOME gündemi belirlemeye yetkili olduğundan; gündeme getirdikleri 90 dakika uygulamasının esaslarını veişleyişini netleştirmek için tüm paydaşlarıyla görüşmeye davet ediyor ve samimi bir çalışmayla bu sorunun çözülmesini bekliyoruz.90 dakika İzmirlinin hakkıdır ve biz bu çalışmadan bu yönde bir sonuç çıkması için tam destek vereceğiz.”