GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Şubat 2016 Çarşamba 12:38

AK Partili Şanlı Üçkuyular Pazarı için yer gösterdi!

Üçkuyular Pazaryeri’ne alternatif olabilecek yer arayışı sürerken, Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Şanlı, Kent Ormanı’nın karşısında yer alan ESHOT garajının bulunduğu alanın olabileceğini söyleyerek AK Parti Grubu olarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Üçkuyular’da üç belediyenin hissedarı olduğu arazinin satışıyla kamuoyunda tartışmalar başlamış, Doğuş Grubu’nun İstinye Park Projesi için alandaki araziyi ve benzin istasyonunu satın almasının ardından ise Üçkuyular Pazaryeri’nin ortadan kalkacak olması kentte tartışmalara yol açmıştı.

Dün gerçekleştirilen IF Wedding açılışının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen bölge giderek Üçkuyular Pazaryeri’ne alternatif olabilecek yerlerde incelemelerde bulundu.

Öte yandan esnaf ve vatandaştan gelen tepkiler sonrası AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan’dan da çözüm için ortak çalışma önerisi gelmişti.

Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömür Şanlı Egedesonsöz'e yaptığı açıklamada, İnciraltı Kent Ormanı’nın karşısında yer alan ESHOT garajının bulunduğu alanın pazaryeri olabileceğini söyleyerek, AK Parti grubu olarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

KONAK BELEDİYESİ PAZARYERİ KAPATAN BELEDİYE OLARAK ANILIYOR
Konak Belediyesi’nin pazaryeri kapatan belediye olarak anıldığını söyleyen Şanlı çözüm için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Konak Belediye Başkanımız yer baksın biz de AK Parti Grubu olarak elimizden geleni yapalım. Bakanlık yer bulmaz, belediye yeri bulur bakanlıktan talep eder. Bulduğu yerler varsa AK Parti grubu olarak sonuna kadar yanındayız. Yardımcı olalım, Ankara’daki vekillerimizden, bakanlarımızdan rica edelim. Biliyorsunuz, tüm pazaryerlerinin üstü kapalı olmak zorunda. Geçici olarak bulduk ama vatandaşları yine mi mağdur edeceğiz bir sene sonra? Konak Belediyesi pazaryerlerini kapatan belediye olarak anılıyor. Çözümü uygun olan yerleri tespit edip bakanlığa başvuruları yapalım. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

ESHOT’UN OLDUĞU ALAN UYGUN
Bakılan yerlerin mevzuata aykırı olduğuna da dikkat çeken Şanlı, en uygun yerin İnciraltı Kent Ormanı’nın karşısında yer alan ESHOT garajın bulunduğu yer olduğunu söyleyerek, “Yer için viyadüklerin altına bakmışlar ama bu mevzuata aykırı. Hiçbir gelişmiş ülkede viyadüklerin altında yer vermezler, buralar boştur. Allah korusun bir araç uçsa ya da yokuş aşağı gelen aracın tekerleği çıkıp düşse facia olur. Bunun sorumluluğunu Karayolları mı alacak belediye mi? Bu tarz olası durumlarda kim üstlenecek? Pazaryeri için ESHOT’un bulunduğu alan uygun” dedi.