GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
8 Mart 2016 Salı 15:52

AK Partili Özdağ: Kadınlara verdiğimiz değerle örnek olacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, partisinin Şehzadeler İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart kahvaltı programına katıldı. 

Manisa'nın Şehzadeler İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadın Kolları Günü'nde kahvaltı programı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver ve çok sayıda partili de programda yer aldı. 

Konuşma yapan Özdağ, İslam'da kadın ve erkeğin eşit olduğuna değinerek, "İslam şöyle buyuruyor; eğer bir erkeğin maddi durumu iyiyse, kadın isterse çocuğunu emzirmeyebilir. Sütanne tutabilir, evde yemek yapmayabilir, bulaşık yıkamayabilir ama yaparsa da sevap alır. İslam böyle söylüyor. Ama İslam'ı bilmiyoruz. Gelenek ve kültür İslam'ın çok önüne geçti. Ne demek töre cinayetleri, ne demek berdel, ne demek beşik kertmesi böyle şeyler olur mu? İslam'da kadın da erkek de eşittir. Türkiye'de herkes hanımına, annesine, kız çocuğuna değer verecek. Bunu da öyle bir güne sığdırmayacak. 365 gün boyunca onlarsız bir dünya düşünemiyorum. Hanımsız, teyzesiz, annesiz bir dünya olur mu hiç. Olmaz ki, hayatın tadı kalmaz. Onun için biz eşitiz, birlikteyiz ve beraberiz. İnanıyorum ki Türkiye'de çok daha güzel şeyler yaşayacağız. İslam dünyasına da örnek olacağız. Gerek sistemimizle, gerekse kadınlarımıza verdiğimiz değerle, özgürlüklerle ve zenginliklerle örnek olacağız" dedi.(dha)