GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Nisan 2019 Pazar 15:21

AK Partili o isimden Başkan Tugay’a destek: Duyarlı bir davranış

Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile mahkemelik olan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe yeni Belediye Başkanı Cemil Tugay’a teşekkür etti. Boztepe, Akpınar’ın isminin Kadın Hakları Anıtı’ndan kaldırılmasına destek verdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar döneminde yıkılarak yenilenen Atatürk Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın önünde bulunan yazıtın kaldırılmasının yankıları sürüyor. Anıtı yeniledikten sonra adını yazan eski Başkan Akpınar, bir de yazıt kitabe koymuştu. Göreve gelen yeni Başkan Cemil Tugay, “kamuoyundan tepki vardı” diyerek yazıtı kaldırdı.

Tugay’ın Anıtın etrafındaki düzenleme çalışmasına ve yeni uygulamaya AK Parti’den de destek geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Çiğli Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Hüsnü Boztepe Tugay’a teşekkür etti. Görevde olduğu süre boyunca Akpınar’a muhalefet yapan isimler arasında bulunan Boztepe, son olarak Akpınar’ın özel araç ve lüks yaşamı nedeniyle yaptığı sosyal medya paylaşımlarından dolayı mahkemelik olmuştu.

“Hüseyin Mutlu Akpınar’ın ardından” diyerek düşüncelerini paylaşan Boztepe şu ifadeleri kullandı: 

“Bundan 5 yıl önce partisi tarafından Karşıyaka’ya aday gösterildiğinde kendisine bile oy kullanamamanın ezikliğini yaşadı hep içinde. Aldığı oy oranını şahsi başarısı olarak anlattı, durdu. Karşıyakalı desen zaten hiç olmadı. Çünkü o ruh, o irade, o anlayış yakınından bile geçmiyordu. 

Daha sonra başta ülkemizin Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm kamu kurumlarına baş kaldırdı. Kimisine ‘sana ne’ dedi, kimisine de ‘en büyük benim’ mesajını verdi. Beş yıl boyunca Karşıyakalının sinir sistemini bozdu. İnsanları hor gördü, aşağıladı. Yaşam tarzı, giyimi, arabası, evi, daha doğrusu her şeyi değişti. Onu tanıyanlar bile şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kimi zaman yaptıkları karışında rahmetli babasının arkadaşlarının bile nutku tutuldu. 

En önemlisi kendisini nimetten saydığı için Karşıyaka Belediyesi’ni de Karşıyaka halkını da hep kendinden sonra sıraladı. Koltuktan güç aldı ama koltuğa güç verdiğini söyledi. 

Hayatının büyük bölümünü Karşıyaka’da geçirmiş bir vatandaş olarak en başta Kadın Hakları Anıtı yıkma işi olmak üzere birçok sözde projesine karşı çıktım. Çünkü yapılanlar proje değil, kamu kaynakları da şahsi parası değildi. 

Mahkemelere düştük, dava açtı, karşılıklı atıştık. Yargı bizi haklı buldu. Ve Belediye başkanının eleştirilebileceğini söyledi. Buradan yine söylüyorum ceza alacağımı bilsem Hüsnü Boztepe olarak yanlışlara yine yanlış diyeceğim. Doğruların da yanında olacağım.

Sadece benim değil tüm Karşıyaka’nın ayaklandığı anıtın önüne koyduğu ve imzası olan yazıt Karşıyaka’nın seçilmiş yeni başkanı Cemil Tugay tarafından kaldırılmış. Buradan yeni başkanı duyarlılığı için tebrik ediyorum. Kendisine Karşıyaka halkı adına teşekkür ediyorum. Başkanı aldığı karar nedeniyle destekliyorum.

Hüseyin Mutlu Akpınar’a da diğer lüks yaşamında olduğu gibi kendi adının baş harflerini taşıyan plakalı motoruyla çıktığı seyahatten kazasız belasız dönmesini ve yeni yaşamında başarılar diliyorum...”