GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Mart 2019 Pazartesi 10:30

AK Partili Nasır: Zeybekci, İzmir için büyük şans

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Ödemiş'te AK Parti Belediye Başkan Adayı Münir Bezmez'in seçim çalışmalarına katılarak, pazarda vatandaş ve esnafın nabzını tuttu.

Nasır, belediyeciliğin gönül işi olduğunu belirterek, Belediye Başkan adayı Mimar Münir Bezmez'in tecrübe ve birikimleriyle hazırlamış olduğu projelerin Ödemiş'i önümüzdeki yüzyıla hazırlayacağını dile getirdi.

Ödemiş için hazırlanan Zümrüd-ü Anka projelerinin, ilçenin sosyal, ekonomik yaşamdan, trafik, çevre ve kentsel dönüşüme kadar tüm alanlarda mevcut potansiyelini daha da artıracağını kaydeden Necip Nasır, “Süs Bitkileri Organize Sanayi Bölgesi ve Hayvancılık Organize Sanayi Bölgeleri'nin kurulması ilçenin bu alandaki gücüne güç katacak. Ayrıca yerel ekonominin geliştirilmesi için ilçenin süt ve süt ürünleri alanındaki haklı liderliğini perçinleyecek ulusal ve uluslararası fuar organizasyonları yapılacak. İlçenin en büyük tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında yer alan Birgi'nin Unesco kalıcı miras listesine mutlaka alınması sağlanarak ilçenin doğa, kültür ve tarihteki büyük potansiyeli önemli yarışma ve turnuvalarla dünya gündemine taşınacaktır” diye konuştu.

Ödemiş çevre yolunun ilçenin çehresini değiştireceğine dikkat çeken Nasır sözlerine şöyle devam etti: “Ödemiş - Kiraz - Alaşehir Demiryolu hattı da bu dönemde hizmete açılacak. Ödemiş'te sosyal belediyeciliğin güzel örneklerini de sergilemeye devam edeceğiz. Katılımcı yönetim anlayışıyla vatandaşın ilçe yönetimine katılmasının önünü açacağız. Toplu konut projeleri ve ada bazlı kentsel dönüşüm projeleriyle ilçe cazibe merkezi olmaya devam edecek”

ZEYBEKCİ, İZMİR'İN EN BÜYÜK ŞANSI
Yerel yönetimlerde ilçeleriyle, büyükşehriyle İzmir'i hak ettiği noktaya getirebilecek, çalışmaları yapabilecek bir belediyecilik anlayışı gerektiğini de hatırlatan Necip Nasır, şunları söyledi:

“Bu da ancak AK belediyecilikle olabilecek. İzmir'i yönetmek için sadece belediyecilik bilgisi yetmez. Bunun yanı sıra, ekonomik bilgiyi de gerektirir. Bu noktada İzmir çok şanslı. Sayın Nihat Zeybekçi, yıllardır Denizli'de belediyecilik yaparak, kendini ispatlamış, bir büyükşehir belediye başkan adayımız. Bunun yanında ekonomik bilgisiyle de İzmir'i dünya kenti yapabilecek, hak ettiği noktaya getirebilecek birikim ve donanıma sahip”