GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2019 Cumartesi 10:05

AK Partili Nasır: İzmir, AK Belediyecilikle çağ atlayacak

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlere ilişkin açıkladığı 11 maddelik seçim manifestosunun yerel yönetimlere çağ atlatacağını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Sloganı 'Memleket İşi, Gönül İşi' olarak belirlenen seçim manifestosuyla birlikte özellikle, çevreye saygılı, altyapı, eğitim, sağlık, ulaşım, kültür ve sanat ile ilgili önemli yatırım ve projelerin hayata geçirileceğini, kimlikli kentler oluşturulacağını dile getirdi.

ŞEHİR PLANLAMASI ÖNE ÇIKIYOR
Açıklanan manifestoda özellikle kent yaşamını kolaylaştıracak şehir planları konusunda, uzun vadeli ihtiyaçları gözeten ve hakkaniyete uygun, katılımcı yöntemler takip ederek insan, çevre ve kültür bilincinin ön plana çıkarılacağını söyleyen Necip Nasır şöyle devam etti: “Manifesto kapsamında, Şehir Planları, Altyapı ve Ulaşım, Kentsel Dönüşüm, Benzersiz Şehirler, Akıllı Şehirler, Çevreye Saygılı Şehirler, Sosyal Belediyecilik, Yatay Şehirleşme, Halkla Birlikte Yönetim, Tasarruf ve Şeffaflık, Değer Üreten Şehirler başlıkları açıklandı. Yaşam planlama ile sürdürülebilir, İzmir'in en büyük sorunu bölgesiyle bütüncül planlarının olmamasıdır. Kentin gelecek yıllarının belirlenmesi için bu planların zaman kaybetmeden yapılması gerekir. AK Belediye olarak, İzmir’i bölgesi ile bütüncül olarak planlayarak, alan bazlı kentsel dönüşümü teşvik eden, tek tip kentsel dönüşüm uygulamaları yerine, bölgenin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gözeten çözümler ile Fiziki dönüşümü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle birlikte tasarlayarak, yepyeni bir şehircilik hamlesi başlatacağız. Kentsel dönüşümle birlikte çözüme kavuşturulacak yeni yollar ve ulaşım yatırımlarıyla birlikte İzmir rahat bir nefes alacaktır”

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
AK Parti'nin uygulayacağı 'Gönül Belediyeciliği' anlayışıyla İzmir'in daha çağdaş modern ve yaşanabilir bir kent haline geleceğini kaydeden Necip Nasır, “AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Nihat Zeybekçi, kentimiz için büyük bir şanstır. Akdeniz'in yıldızı, ülkemizin dünyaya açılan kapısı İzmir'i yönetmek için hem belediyeciliği bilmek, hem de ekonomiyi bilmek gerekir. Zeybekçi, hem ekonomi hem de belediyecilik alanında engin tecrübelere sahip. İzmir'in geleceği için önemli bir aday, İzmirli hemşerilerimin bu seçimde siyasi düşünceleri bir kenara koyarak hizmet edecek belediyecilik anlayışına destek vereceklerine ve işi ehline teslim edeceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Önümüzdeki seçimin İzmir için bir dönüm noktası olacağını hatırlatan Nasır, kentin AK Belediyecilikle birlikte yerelde de kalkınacağını, beyin göçünün duracağını ve artık değişim vaktinin geldiğini sözlerine ekledi.