GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
13 Mayıs 2022 Cuma 11:21

AK Partili Nasır'dan Sarnıç müjdesi!

İzmir'in Gaziemir İlçesi sınırları içerisinde bulunan Sarnıç'ta uzun yıllardır devam eden tapu sorunu hakkında AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır bölge halkını sevindirecek gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Sürecin vatandaşların lehine sonuçlandığını vurgulayan Nasır, çabalarından dolayı Bakan Murat Kurum'a da teşekkür etti.

EGEDESONSÖZ - Bulgaristan göçmeni vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Gaziemir Sarnıç’ta uzun yıllardır devam eden tapu sorunuyla ilgili çözüm yolu bulunmuştu... Hazine arazileri üzerine yapılan, 2B arazilerine inşa edilen ve imar barışından faydalanamayanlar olmak üzere üç kategoride değerlendirilen binaların en sıkıntılı olan kısmında yer alan 670 adet parsele ilişkin düzenleme yapılmış ve düzenleme alanı; kentsel dönüşümde ve depremde kullanılan yöntem olan “rezerv alan” ilan edilerek rayiç bedel tespitinin önü açılmıştı. Yaşanan süreç yargı yoluna taşınırken, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, bölgede yaşayan vatandaşlara sosyal medya hesabı üzerinden müjde verdi.

VATANDAŞLARIMIZIN LEHİNE SONUÇLANDI
Hak sahipliği sürecinin vatandaşların lehine sonuçlandığını belirten Nasır, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Gaziemir Belediyesince yıllardır ihmal edilen 715 vatandaşımızın sorunları, 4706 sayılı yasa kapsamında çözüme kavuşturulmuştu. Şimdi Sarnıçlı hemşerilerimizin yıllardır süren hak sahipliği mücadelesinde sona gelindi. 2299 parseli ilgilendiren dava vatandaşlarımızın lehine sonuçlandı. Hak sahibi vatandaşlarımız 2B kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne başvurarak tapularına kavuşabilecekler. Hayırlı olsun.. İzmir'e olan desteklerinden dolayı Bakanımız Murat Kurum'a teşekkür ederiz."