GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Nisan 2020 Perşembe 18:49

AK Partili Nasır’dan CHP’li vekillerin şeffaflık eleştirilerine yanıt: İzmirli olmayanlar söyler!

İzmir Milletvekili Necip Nasır, bazı CHP’li siyasilerin ‘süreç şeffaf yürümüyor, sağlıklı bilgi alamıyoruz’ eleştirilerini değerlendirirken, “İzmirli olmayan CHP’li vekiller söylemiş olabilir. İzmirli olan vekil arkadaşım bunu söylemez. Siz telefonu kaldırdığınızda sağlık müdürlüğünden gerekli bilgiyi alabiliyor musunuz? Alıyorsunuz. Verdikleri bilgiler doğrudur. Bürokrat arkadaşların aranıp da cevap vermediğini düşünmüyorum” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Egedesonsöz’ün canlı yayınına katıldı ve Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Vekil Nasır, koronavirüs salgını üzerinden önemli açıklamalar yaparken hastalığın Türkiye’de ilk tespit edildiği 11 Mart tarihinden bu yana sergilenen mücadeleyi olumlu bulduğunu aktardı.

İzmir özelinde de rakamlar veren Nasır, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelerin yürüttüğü dayanışma kampanyalarına da değindi.

ŞEHİR HASTANELERİNİN ÖNEMİ TESCİLLENDİ
Süreç hakkında bilgiler veren ve iktidarın her fırsatta vurgu yaptığı sağlık projelerinden olan şehir hastanelerinin önemine dikkat çeken Nasır, “Şehir hastanelerinin öneminin tescillendiği dönemi yaşıyoruz. Bu hastanelerin kompleks olması çok önemli… Tüm birimleriyle hizmet veriyor. Bölük pörçük değil. İzmir’de göğüs hastalıkları için bir hastaneye, çocuk için başka yere gidiyorsunuz. Haksız eleştiriler de cevabını buldu. Türkiye’de başkanlık sistemiyle hızlı karar alınabiliyor. Çok örneklerini yaşadık, yaşıyoruz da… Saatler üzerinden çözümle dönen konular oldu. Eksiklikler olabilir” dedi.

DEVLET VATANDAŞININ ARKASINDA
Hastalığın gelişimine ve edinilen mücadeleye ayrı bir parantez açan Nasır, “Bütün kesimleri kapsayan destekler geldi. Bir savaşa gidiyorsunuz, süresini kestiremiyorsunuz, ama süreler veriyorsunuz. Bazı süreler yetmiyor gibi görünebilir ama devlet arkanızda. İlk başta başladığında ucu görünmeyen bir menfez gibiydi. Şimdi ucu görünüyor. İkinci dalga da olursa devlet gerekeni yapacaktır. Gelir vergisi mükellefleri için ertelemeler alındı. Mücbir sebep kapsamına alındı” diye konuştu.

SAĞLIKTA İLK 10’A GİRDİK, HEDEFİMİZ EKONOMİDE DE GİRMEK!
Merkezi iktidarın uygulamalarına dair konuşan Nasır, “Bizim 2023 hedeflerimiz var. Burada Türkiye’nin dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına girmesi var. Mili savunmada, sağlıkta girdiğimizi ispatladık. Hedefimiz ekonomide de girmek. Bunun temeli üretimden geçiyor. Üretimi engelleyici hiçbir maniye müsaade edilmeyeceğini vatandaşımızın bilmesini istiyorum” dedi.  

İZMİR RAKAMLARINI AÇIKLADI: 206 VEFAT VAR!
İzmir rakamlarını kamuoyuyla paylaşan Nasır, “İzmir’de 85 bin 566 test sayısına ulaştık. Toplamda 206 vefat, yoğun bakımda 77 hastamız var. Toplam entübe hastamız 37, iyileşen sayımız ise 29 Nisan itibariyle bin 625! İzmir’de yapılan nüfusa göre test sayımız Türkiye ortalaması üstünde. İlk günden bugüne kadar devam eden yükselen grafikle seyrediyor. 2 Nisan’da bin 500 test yapılmış ve yüzde 8.3 civarında tespit yapılmış. 13 Nisan’da İzmir’de pik olmuş. Vaka sayımız yüze 15.4’e çıkmış. Bayramdan sonra bu sorun kökünden çözülmese bile atlatmış oluruz. 12 bin 278 yatak kapasitemiz var. Bin 226 yoğun bakım yatağımız var. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 55’ler civarında. Pandemiden değil, mevcut diğer yoğun bakım hastalarından… Servislerde boşluğumuz var. Sıkıntımız yok” açıklamasında bulundu.  

BU ORTAMLARDA BU TÜR KONUŞMALARIN ŞOVA VE SÖYLEME DÖNÜŞMESİ DOĞRU DEĞİL
CHP’li belediyelerin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kampanyalarına değinen Nasır, “Bu ortamlarda bu tür konuşmaların şova ve söyleme dönüşmesi doğru değil. Ne geçmişimiz ne inancımız ne değerlerimiz ne kültürümüz açısından enerjimizi böyle tüketmek doğru değil. Avrupa, Amerika olayın farkında değilken biz 6 Ocak’ta bilim kurulunun temellerini atıyoruz. Bu konulara girmek doğru değil. Herkes kuralları içinde hareket etmek durumundadır. Farklı hareketlerle siyasi atraksiyonlara girmenin anlamı yok” ifadelerini kullandı.  

İZMİRLİ OLMAYAN CHP’Lİ VEKİLLER SÖYLEMİŞ OLABİLİR
Bazı CHP’li siyasilerin ‘süreç şeffaf yürümüyor, sağlıklı bilgi alamıyoruz’ eleştirilerini değerlendiren Nasır, “İzmirli olmayan CHP’li vekiller söylemiş olabilir. İzmirli olan vekil arkadaşım bunu söylemez. Siz telefonu kaldırdığınızda sağlık müdürlüğünden gerekli bilgiyi alabiliyor musunuz? Alıyorsunuz. Verdikleri bilgiler doğrudur. Bürokrat arkadaşların aranıp da cevap vermediğini düşünmüyorum” dedi.

SOYER’E: KENDİSİ BİZZAT MÜDÜRÜ ARAMIŞ MI?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de aynı konudaki tepkisine cevap veren Nasır, “Kendisi bizzat aramış mı? ‘Müdürüm bugün durumumuz nedir ?’demiş mi! Ben sürekli arıyorum. Bilgi ediniyorum. Bu süreç içinde bu tür söylemlere girmek bile hoş değil. Ben bu süreçte konuların siyasi anlamda popülist olarak yaklaşılarak düşünülmesini doğru bulmuyorum. Bu bir savaş ve gözükmeyen bir düşmanla karşı karşıyayız. Enerjimizi burada tüketmemeliyiz. Burada yapıcı olmalıyız. Muhalefet eksiklerin giderilmesi noktasında telkinde bulunabilir” ifadelerini kullandı.