GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Mart 2020 Cumartesi 14:08

AK Partili meclis üyesinden Büyükşehir’e öneri: 65 yaş kartını askıya alın!

Koronavirüs tüm dünyada olumsuz etkilerini hissettirirken risk alanında bulunan 60 ve üzerindeki yaş kategorisinde vatandaşların evde kalmaları bir kat daha önem kazanıyor. AK Partili Meclis Üyesi Boztepe, İzmir’de de tespit edilen virüs için Büyükşehir’e önemli bir çağrıda bulundu. Boztepe 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartının geçici olarak askıya alınmasını teklif etti.

EGEDESONSÖZ- Çin’de ortaya çıkan, dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de yayılan koronavirüs ile mücadele noktasında devlet kurumları, yetkililer, sağlık kuruluşları ve belediyeler çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir’de de Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri hem vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor hem de hizmetlerin aksamaması için çalışmalar gerçekleştiriyor.

Virüsün hayati zarar verdiği risk kesiminde bulunan 60 ve üstündeki yaş grubu için özellikle ‘evde kalın’ çağrıları yapılıyor. Yaşlı vatandaşların ikazlara uymadığı zaman zaman sosyal medyaya yansıyor. Hem kendilerinin hayatı hem de taşıyıcı olma ihtimalini hesaba katarak toplumun sağlığı için 60 yaş üzerindeki vatandaşların evlerinden çıkmamaları bir kat daha önem kazanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Büyükşehir Belediyesi’nin yönetimine seslendi. Boztepe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yaşlı insanlarımızı düşünüyoruz ve onları seviyoruz. Bundan dolayı sokağa çıkmamalarını sağlamalıyız. Bunun için ilk önce 65 yaş üstü ulaşımda ücretsiz faydalanmaktan geçici olarak askıya almalıyız. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi gereğini derhal yapmalı” dedi.