GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ağustos 2020 Perşembe 21:52

AK Partili Meclis Üyesi'ne Meclis çıkışı saldırı!

Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can meclis toplantısı sonrasında saldırıya uğradı. Can, aldığı yumruk darbeleri sonrasında yere düşerken saldırganlardan şikayetçi oldu.

EGEDESONSÖZ - Soruşturmalar ve müfettiş raporlarıyla gündemden düşmeyen Menemen Belediyesi bu kez kavga ile gündeme geldi. Menemen Belediyesi’nin Ağustos Ayı olağan meclis toplantısı sonrasında kavga çıktı. AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can toplantının ardından çıkışta saldırıya uğradı. Aldığı yumruk darbeleriyle yere düşen Can, Menemen Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı. Can’ın saldırganlardan şikâyetçi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Can’a meclis toplantısı sonrasında saldıran kişiler arasında belediye işçisi Cumali A. olduğu öğrenildi.

 

AK PARTİLİ SÜREKLİ : "TAKİP EDİYORUZ"
Menemen Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hanifi Can'a karşı yapılan saldırıya ilişkin açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli sürecin takipçisi olacağını bildirdi. Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Menemen Belediye Meclis Üyemiz Hanifi Can'a; milletin verdiği yetkiyi kullandığı, görevini yerini getirdiği toplantının ardından yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bilinsin ki, belediye çalışanlarının adının geçtiği ve hukuki sürecin başlatıldığı bu olayın sonuna kadar takipçisiyiz!' dedi.

BAŞKAN AKSOY: “AİLE İÇİ BİR KONU”
Egedesonsöz’e açıklama yapan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy da durumun aile içi bir mesele olduğunu söyledi. Aksoy, “Saldırıya uğrayan ile saldıran kişi arasında akrabalık ilişkisi var. Dayı yeğen arasındaki bir mevzudur. Konunun siyasi bir tarafı yoktur. Belediye ile bağlantı kurulması da doğru değil. Bu kişi belediyede çalışıyor ve benden önce de vardı.  Elbette şiddete karşıyız ve tasvip etmiyoruz ama bizimle alakası yok. Hanifi, meclis üyesi arkadaşı ‘arkaya gel, konuşalım’ diyerek çağırmış. Belediye dışı bir alanda arka sokakta kavga etmişler. Biz sürecin dışındayız. Zaten arayıp AK Parti grubuna geçmiş olsun dileklerimi de ilettim” diye konuştu.